Gabriela Firea, nou atac la Nicușor Dan: ”Vrea să plătească aproape 740.000 de euro pentru un autobuz electric”

Gabriela Firea, nou atac la Nicușor Dan: ”Vrea să plătească aproape 740.000 de euro pentru un autobuz electric”
Gabriela Firea, nou atac la Nicușor Dan

Senatorul PSD Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan, Primatul General al Capitalei, că intenționează să achiziționeze autobuze electrice al căror preț, per bucată, este de 740.000 de euro. 

Pe pagina sa de socializare, Gabriela Firea consideră că o astfel de decizie este scandaloasă, însă survine în contextul în care și Ministerul Dezvoltării a cumpărat 56 de autobuze electrice cu aproape 750.000 bucata, produse în Turcia. Faptul că nimeni nu este ”scandalizat” de astfel de decizii o pune pe gânduri pe Gabriela Firea, iar ”viziunea” lui Nicușor Dan pare cel puțin interpretabilă.

Explicația senatorului social-democrat este aceea că și la Timișoara, și la Brașov, și la București sunt primar de la USR PLUS ”și totul e bine”.

”Noul primar din Bucuresti vrea să plătească aproape 740.000 de euro pentru un autobuz electric, lung de 12 metri! Nimeni nu pare deranjat! Sau scandalizat! Ministerul Dezvoltării tocmai a cumpărat 56 de autobuze electrice, lungi de 18 METRI, cu aproape 750.000 de euro bucata, produse în Turcia, dar nimeni nu mai țipă! Da, din Turcia! Nu din Germania, Austria, Franta etc! La Timișoara și Brașov acum sunt primari de la USR+ și totul e bine… Oare așa va fi și la București? Oricum, în viziunea noului primarului general un autobuz MAI SCURT cu 6 metri trebuie să fie MAI IEFTIN CU DOAR 10.000 de euro”, scrie Gabriela Firea în mediul online.

Gabriela Firea: ”Nu doar că se cumpără mai scump, dar se și scot de pe traseu autobuze”

Gabriela Firea mai scrie că la Cluj-Napoca au fost achiziționate autobuze cu ”puțin peste 570.000 de euro”, fiind surprinsă că autobuzele electrice s-ar fi scumpit, în trei ani de zile, cu nu mai puțin de 180.000 de euro.

În astfel de condiții, notează senatorul PSD, se cumpără mai scump, numai că sunt scoase autobuze de pe trasee, iar cei care au de suferit sunt doar călătorii, obligați să circule mult mai greu, în aglomerație, și să aștepte mai mult timp în stații.

”În mandatul meu, s-a încercat de două ori achiziția a 100 de autobuze electrice pentru 14 trasee din Capitală. S-au prezentat ofertanți din Turcia, China, Germania și România. Ofertele fie nu au respectat caietul de sarcini, fie prețul a fost mult peste valoare estimată. Noi ofeream aproape 570.000 de euro pentru un astfel de autobuz, preț stabilit printr-un studiu de oportunitate făcut cu specialiști BERD.

Știți cât a plătit în 2019 Municipiul Cluj-Napoca pentru un autobuz electric de 12 metri? Puțin peste 570.000 de euro! Da, pentru celebrele autobuze mov. E totul public și verificabil! În doar trei ani, autobuzele electrice de pe piață s-au scumpit cu 180.000 de euro? Se scumpesc și acestea din pix și vorbe, așa cum este intenția și cu tramvaiele produse la Arad?

Trecând peste toate calomniile care mi-au fost aduse în mandat, cum ar fi arătat transportul în comun din Capitală dacă nu s-ar fi cumpărat cele 400 de autobuze EURO 6, „turcismele” turcoaz? Sau dacă nu ar fi fost achiziționate cele 130 de autobuze hybrid Mercedes, cele verzi?”, încheie Gabriela Firea.

Acum, nu doar că se cumpără mai scump, dar se și scot de pe traseu autobuze, atât din București, cât și din Ilfov, astfel încât călătorii circulă mai greu, stau mai mult în stații și suportă aglomerația. Din rău în mai rău, asta aduc primarii si consilierii USR si PNL în București!

Gabriela Firea

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani