Gabriela Firea, semnal de alarmă: ”Ministerul Sănătății nu este preocupat de testare, de accelerarea vaccinării, ci de închiderea spitalelor publice pentru a le confisca terapiile intensive”

Gabriela Firea, semnal de alarmă: ”Ministerul Sănătății nu este preocupat de testare, de accelerarea vaccinării, ci de închiderea spitalelor publice pentru a le confisca terapiile intensive”
Gabriela Firea, semnal de alarmă: ”Ministerul Sănătății nu este preocupat de testare, de accelerarea vaccinării, ci de închiderea spitalelor publice pentru a le confisca terapiile intensive”

Decizia de a fi emis un ordin de evacuare a Spitalului Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular ”Foișor” din Capitală – și transformarea sa în unitate COVID – a stârnit un val de reacții adverse, iar Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a explicat că o astfel de hotărâre a fost luată în urma discuțiilor purtate cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, dar și cu alți reprezentanți din minister.

În acest context, senatorul PSD Gabriela Firea scrie – în mediul online – că totul face parte dintr-un ”scenariu” care are ca punct de reper ”evacuarea marilor spitale publice din Capitală”, dând ca exemplu spitalele Colentina, Carol Davila și Sfânta Maria, ”Foișor” reprezentând, practic, un nou episod al acestui scenariu.

Potrivit Gabrielei Firea ”indivizi diabolici de la putere” ar dori să închidă și Spitalul ”Fundeni”, iar promisiunile făcute în campania electorală nu au niciun corespondent în realitate. Din păcate, avertizează senatorul PSD, România se află într-un top al țărilor în care pacienții nu mai au acces la tratament, iar cei care au posibilități materiale aleg tratamentul ”la privat” sau în străinătate.

”Bună dimineața celor care NU cred este o întâmplare evacuarea marilor spitale publice din Capitală, scoaterea cu forța a pacienților operați și trimiterea acasă a celor programați la intervenții chirurgicale. S-a început cu Spitalul Colentina, s-a continuat cu Carol Davila, a urmat Sfânta Maria, iar acum Foișor. Tropăie indivizi diabolici de la putere închidă și spitalul Fundeni! Sper din suflet nu o facă! Zeci de mii de pacienți cronici au rămas, într-un an de pandemie, fără îngrijire medicală, tratamente, legătură cu medicul curant.

Guvernarea de dreapta a promis investiții în spitale, prevenție, o strategie performantă și umană în sănătate. Și, pentru ei au eșuat, au zero rezultate, omoară toate investițiile publice în sănătate făcute anii anteriori. Ce se întâmplă cu românii care au nevoie de spitale? Unii mor – suntem fruntași în topul țărilor în care cetățenii nu au mai avut acces la tratamente și au decedat -, alții se împrumută, își vând case și bunuri pentru tratamente în străinătate și la noi, la privat”, notează Gabriela Firea pe pagina sa de socializare.

”Asta s-a dorit! Asta se îndeplinește! Subfinanțarea și închiderea cu forța a spitalelor publice! Scapă cine poate ajungă la privat! Selecție naturală, ar zice cinicii de la guvernare! Sunt PENTRU susținerea investițiilor și în rețele de sănătate private! Dar, pentru cine își permite. 5-10% din populația țării. Cu restul ce facem? Îi condamnăm la moarte, la degradarea permanentă a stării de sănătate?”

Gabriela Firea, senator PSD

Gabriela Firea: ”Un model care pare desprins dintr-un scenariu de groază”

Gabriela Firea este de părere că Ministerul Sănătății nu numai că este depășit de criza medicală existentă la nivel național, dar nu face niciun efort pentru pune în prim-plan prevenția, testarea anti-COVID și o campanie de vaccinare accelerată.

Acesta este ”un model unic în lume de a lupta cu pandemia”, conchide senatorul PSD, iar președintele Klaus Iohannis și prim-ministrul Florin Cîțu ar trebui să intervină urgent, tocmai pentru a nu deveni, ei înșiși, ”părtași la un dezastru”.

”Sigur ați observat: Ministerul Sănătății nu este preocupat de prevenție, de testare, de accelerarea vaccinării, ci de închiderea spitalelor publice, pentru a le confisca terapiile intensive. Un model unic în lume de a lupta cu pandemia! Un model care pare desprins dintr-un scenariu de groază! Dacă președintele și premierul nu fac ceva urgent cu sănătatea națiunii, vor deveni părtași la tot acest dezastru”, mai scrie Gabriela Firea.

”A trecut mai bine de 1 an! Nu mai au nicio scuză! Tăcerile lor pot deveni mai vinovate decât acțiunile în sine pentru distrugerea sistemului public de sănătate din România”

Gabriela Firea

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom