Gabriela Firea, semnal de alarmă: ”Ministerul Sănătății nu este preocupat de testare, de accelerarea vaccinării, ci de închiderea spitalelor publice pentru a le confisca terapiile intensive”

Redactor:
Cristian Lisandru
Gabriela Firea, semnal de alarmă: ”Ministerul Sănătății nu este preocupat de testare, de accelerarea vaccinării, ci de închiderea spitalelor publice pentru a le confisca terapiile intensive”
Gabriela Firea, semnal de alarmă: ”Ministerul Sănătății nu este preocupat de testare, de accelerarea vaccinării, ci de închiderea spitalelor publice pentru a le confisca terapiile intensive”

Decizia de a fi emis un ordin de evacuare a Spitalului Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular ”Foișor” din Capitală – și transformarea sa în unitate COVID – a stârnit un val de reacții adverse, iar Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a explicat că o astfel de hotărâre a fost luată în urma discuțiilor purtate cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, dar și cu alți reprezentanți din minister.

În acest context, senatorul PSD Gabriela Firea scrie – în mediul online – că totul face parte dintr-un ”scenariu” care are ca punct de reper ”evacuarea marilor spitale publice din Capitală”, dând ca exemplu spitalele Colentina, Carol Davila și Sfânta Maria, ”Foișor” reprezentând, practic, un nou episod al acestui scenariu.

Potrivit Gabrielei Firea ”indivizi diabolici de la putere” ar dori să închidă și Spitalul ”Fundeni”, iar promisiunile făcute în campania electorală nu au niciun corespondent în realitate. Din păcate, avertizează senatorul PSD, România se află într-un top al țărilor în care pacienții nu mai au acces la tratament, iar cei care au posibilități materiale aleg tratamentul ”la privat” sau în străinătate.

”Bună dimineața celor care NU cred este o întâmplare evacuarea marilor spitale publice din Capitală, scoaterea cu forța a pacienților operați și trimiterea acasă a celor programați la intervenții chirurgicale. S-a început cu Spitalul Colentina, s-a continuat cu Carol Davila, a urmat Sfânta Maria, iar acum Foișor. Tropăie indivizi diabolici de la putere închidă și spitalul Fundeni! Sper din suflet nu o facă! Zeci de mii de pacienți cronici au rămas, într-un an de pandemie, fără îngrijire medicală, tratamente, legătură cu medicul curant.

Guvernarea de dreapta a promis investiții în spitale, prevenție, o strategie performantă și umană în sănătate. Și, pentru ei au eșuat, au zero rezultate, omoară toate investițiile publice în sănătate făcute anii anteriori. Ce se întâmplă cu românii care au nevoie de spitale? Unii mor – suntem fruntași în topul țărilor în care cetățenii nu au mai avut acces la tratamente și au decedat -, alții se împrumută, își vând case și bunuri pentru tratamente în străinătate și la noi, la privat”, notează Gabriela Firea pe pagina sa de socializare.

”Asta s-a dorit! Asta se îndeplinește! Subfinanțarea și închiderea cu forța a spitalelor publice! Scapă cine poate ajungă la privat! Selecție naturală, ar zice cinicii de la guvernare! Sunt PENTRU susținerea investițiilor și în rețele de sănătate private! Dar, pentru cine își permite. 5-10% din populația țării. Cu restul ce facem? Îi condamnăm la moarte, la degradarea permanentă a stării de sănătate?”

Gabriela Firea, senator PSD

Gabriela Firea: ”Un model care pare desprins dintr-un scenariu de groază”

Gabriela Firea este de părere că Ministerul Sănătății nu numai că este depășit de criza medicală existentă la nivel național, dar nu face niciun efort pentru pune în prim-plan prevenția, testarea anti-COVID și o campanie de vaccinare accelerată.

Acesta este ”un model unic în lume de a lupta cu pandemia”, conchide senatorul PSD, iar președintele Klaus Iohannis și prim-ministrul Florin Cîțu ar trebui să intervină urgent, tocmai pentru a nu deveni, ei înșiși, ”părtași la un dezastru”.

”Sigur ați observat: Ministerul Sănătății nu este preocupat de prevenție, de testare, de accelerarea vaccinării, ci de închiderea spitalelor publice, pentru a le confisca terapiile intensive. Un model unic în lume de a lupta cu pandemia! Un model care pare desprins dintr-un scenariu de groază! Dacă președintele și premierul nu fac ceva urgent cu sănătatea națiunii, vor deveni părtași la tot acest dezastru”, mai scrie Gabriela Firea.

”A trecut mai bine de 1 an! Nu mai au nicio scuză! Tăcerile lor pot deveni mai vinovate decât acțiunile în sine pentru distrugerea sistemului public de sănătate din România”

Gabriela Firea

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
Mă numesc Mariana, am 36 de ani și am slăbit 17 kg cu 2 diete...
A sărăcit familia pilotului? Soția lui Michael Schumacher vinde luxoasa vilă din Elveția cu 7...
Dan Bittman, interzis la PRO TV? Artistul a dat totul în vileag! Fanii au rămas...
Bilanţul a ajuns la 103 morţi şi 580 de răniţi în Fâşia Gaza / Israelul...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Cetățenii europeni care sosesc în Marea Britanie, închiși și expulzați. MAE: 150 de români au...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
Momentul TERIBIL în care un pod din STICLĂ din China se sparge complet cu oameni...
ULTIMĂ ORĂ: Românii scapă de mască! Data anunțată de președintele Iohannis. E oficial!
Descoperire șocantă în portbagajul unui bărbat. Ce căra în pungi, de fapt. Pericol major!
S-a dus și mitul bunului Bill Gates? Este șocant motivul pentru care soția miliardarului a...
ADIO, MASCĂ! Anunțul ȘOC de ultimă oră în România
Cum arată actrița Rebel Wilson după ce a slăbit 27 de kilograme
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Întrebarea care face RAVAGII la interviurile de angajare din România. 90% dintre candidaţi pleacă acasă
Inchide