Gabriela Szabo contestă în instanță decizia lui Nicușor Dan de îndepărtare a fostei sportive de la conducerea CSM

Gabriela Szabo contestă în instanță decizia lui Nicușor Dan de îndepărtare a fostei sportive de la conducerea CSM
Publicat: 18/07/2022, 16:27
Actualizat: 18/07/2022, 17:03

Fosta sportivă Gabriela Szabo a deschis al doilea proces împotriva lui Nicușor Dan, după ordinul semnat de edilul Capitalei, prin care fosta atletă a fost îndepărtată de la conducerea CSM București. Procesul este deschis la Tribunalul București, secția „conflicte de muncă”, iar pârâții sunt Nicușor Dan și Clubul Sportiv Municipal București.

Gabriela Szabo contestă legalitatea documentului și din punctul ei de vedere edilul general ar fi acționat influențat de anumiți oameni din interiorul CSM București.

Gabriela Szabo crede că mutarea ei de la Clubul Sportiv Municipal București din funcția de conducere pe care o ocupa până în urmă cu aproximativ o lună și jumătate a fost una politică, dat fiind faptul că toate evaluările din 2017, de când ocupa această funcție și până acum, erau unele pozitive.

Dacă instanța va decide că gestul lui Nicușor Dan a fost neîntemeiat, fosta sportivă ar putea reveni pe funcția de la CSM.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat în lunia iunie, pe pagina sa de Facebook, că a înlocuit-o pe fosta atletă Gabriela Szabo de la conducerea Clubului Sportiv Municipal (CSM) București. „A ratat obiective competiționale, a determinat plecarea unor oameni valoroși și a avut un management defectuos”, a motivat el.

Fosta sportivă a fost delegată la Dalles

Doar că decizia este de neînțeles, din moment ce a delegat-o în altă parte, deși o consideră „incompetentă”.

Gabriela Szabo a fost transferată la Centrul Dalles, înlocuindu-l pe actorul Gabriel Fătu, cunoscut pentru farsele pe care le făcea la „OTV”, fostul post de televiziune al lui Dan Diaconescu.

„Am luat decizia de a schimba conducerea Clubului Sportiv Municipal București. Directorul general al CSM, Gabriela Szabo, va fi detașată la conducerea Centrului Dalles, iar în locul ei va fi numit interimar unul dintre directorii adjuncți. Înainte de a lua această decizie, am discutat cu membrii Consiliului de Administrație al CSM București, iar concluzia a fost clară – schimbarea e necesară. Actuala conducere a ratat obiective competiționale, a determinat plecarea unor oameni valoroși și a avut un management defectuos (decizii pripite și fără consultare, dar și tergiversarea luării altor decizii, incapacitatea de a armoniza relațiile interne, abordări conflictuale în interacțiunile cu șefii secțiilor sportive)”, transmitea Nicușor Dan.

Edilul a mai precizat că va trimite și Corpul de Control pentru a verifica activitatea CSM București, în urma semnalelor primite din interiorul clubului.

Sportiva mai are un proces pe rol împotriva primarului general, un proces deschis imediat după această mutare, după ce edilul Bucureştiului a postat pe o rețea de socializare că Gabriela Szabo ar fi avut un management defectuos și că ar fi avut mai multe situații conflictuale cu angajații acestui club sportiv.

Adina Anghelescu-Stancu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat în Drept, specializat în nișa subiectelor din sfera justiției, cofondator al site- ului luju.ro, citeste mai mult