Gafă a mascaților la Botoșani. Au greșit adresa și au trezit din somn o familie nevinovată: „Copilul e speriat și plânge și acum”

Gafă a mascaților la Botoșani. Au greșit adresa și au trezit din somn o familie nevinovată: „Copilul e speriat și plânge și acum”
Gafă a mascaților la Botoșani. Au greșit adresa și au trezit din somn o familie nevinovată: „Copilul e speriat și plânge și acum”
Publicat: 16/12/2021, 13:19

O familie din Botoșani nu va uita, cu siguranță, dimineața zilei de 12 decembrie 2021, când a fost trezită din somn și luată pe sus de mascații care au greșit adresa. Soțul a fost pus la podea și încătușat, în timp ce copilul a început să plângă.

În dimineața zilei de 12 decembrie, Alexandru M. dormea alături de soție și copilașul lor de trei ani, când au fost treziți sub asediul loviturilor puternice în ușa de la intrare. Când a deschis ușa, mascații au intrat val vârtej în casă.

Unul dintre ei mi-a spus: culcat! M-am culcat, mi-au pus cătușele, fără să mai spună nimic. Al doilea a început să controleze prin toată casa. A trezit și copilul din somn, după care a strigat: liber! și a intrat în casă un al treilea polițist. Un comisar, cred. Era îmbrăcat în civil și, fără să se prezinte, fără nimic, mi-a spus ca au un mandat de percheziție, însă când au zis numele persoanei percheziționate, am spus că este o greșeală. Nu eram eu. Am rămas complet blocat de la şocul pe care l-am avut. Eram spectator în propria casă. Vorbeau poliţiştii cu soţia şi eu mă uitam şi nu mai ştiam ce să zic. Parcă eram cine ştie ce criminal”, a povestit bărbatul, la câteva ore după eveniment, pentru Monitorul de Botoșani.

Panicată, soția acestuia i-a cerut ofițerului să se legitimeze, dar acesta a refuzat și nu a făcut altceva decât să iasă din casă.

Familia locuiește pe o alee care are același nume cu o stradă. Ei stau la apartamentul numărul 7, iar cel vizat este tot la 7, doar că unul este la parter, altul la etajul 1. Unul pe o alee, altul pe o stradă, deci greșeala putea fi evitată.

„Replica lor a fost ceva de genul ne pare rău, se mai întâmplă să greșim adresa. Eu știu că mai greșesc adresa cei de la pizza, dar Poliția? Totuși au resurse mai mari decât cei de la pizza. Și teoretic oameni mai bine pregătiți. Nici măcar nu s-a prezentat”, a spus soția bărbatului.

Polițiștii le-ar fi recomandat „victimelor” mascaților să își schimbe numărul de la ușă.

„La noi pe uşă scrie numărul 7. Poliţistul ne-a spus să ne schimbăm numărul de pe uşă, că nu e corect. Domnule, dar eu nu ştiu unde stau, trebuie să vii tu să îmi spui unde? I-a zis soţia să iasă afară la intrarea în bloc şi să vadă scris mare, cu litere îngroşate, strada, cu număr şi scară, tot. Ei căutau aleea, un alt etaj, chiar şi un alt nume. Apoi, tot el, i-a spus soţiei că e cam recalcitrantă şi să se calmeze. Eu nu am avut niciodată probleme cu legea. Mă gândesc că poate eram plecaţi de acasă. Ce făceau, spărgeau uşa? Răscoleau toată casa? Tot din greşeală?”, a declarat Alexandru M.

Și-au recunoscut greșeala

Reprezentanții IPJ Botoșani au recunoscut greșeala, dar precizează că „nu s-au produs distrugeri, accesul în apartament fiind permis de către proprietar”.

De fapt, IPJ precizează că, deși situația „este una unică” pentru oamenii legii din județ, rămâne… regretabilă.

Bărbatul trezit de mascați va depune plângere împotriva celor care i-au speriat familia: „Vreau să îmi contactez și un avocat, pentru violare de domiciliu. Nu este normal să se întâmple așa ceva. Soției i-a crescut tensiunea, a trebui să îi dau medicamente, copilul e speriat şi acum plânge oricând bate cineva la uşă. Vreau să merg cu el la un psiholog”

La rândul său, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani a mai spus că „față de lucrătorii responsabili de producerea evenimentului, conducerea inspectoratului a dispus cercetarea prealabilă, prin intermediul Biroului Control Intern, urmând ca în funcție de rezultate sa fie luate măsuri legale”.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase