Gafă uriașă a traficanților columbieni. O jumătate de tonă de cocaină a ajuns, din greșeală, într-un depozit de fructe din Chiajna

Gafă uriașă a traficanților columbieni. O jumătate de tonă de cocaină a ajuns, din greșeală, într-un depozit de fructe din Chiajna
Procurori DIICOT
Publicat: 29/07/2021, 12:37

O jumătate de tonă de cocaină a ajuns, dintr-o eroare a transportatorilor, într-un depozit de fructe din Chiajna. Drogurile erau ascunse în cutii de banane și au fost descoperite de un importator român, care a deschis cutiile pentru a verifica dacă fructele sunt în stare bună. Speriat, bărbatul a anunțat, imediat, autoritățile.

Polițiștii antidrog și procurorii DIICOT au intrat în alertă după ce, recent, un om de afaceri care face comerț cu fructe exotice a fost la Constanța și a ridicat, de pe o navă care venea din Columbia, un transport de banane. Ulterior, acesta a transportat marfa într-un depozit din Chiajna. La un moment dat, bărbatul s-a apucat să verifice starea mărfii, pentru a se asigura că bananele nu s-au stricat și a descoperit că, în unele cutii, erau pungi cu droguri.

Polițiștii și procurorii au găsit cocaină în 40 de cutii, care conțineau, fiecare, pachete de câte 10-15 kilograme de stupefiante. Conform anchetatorilor, drogurile au o puritate de 98 la sută și vândute en gros ar fi valorat pe piața neagră peste 25 de milioane de euro.

Transportul de cocaină a intrat în Europa printr-un port belgian

Vaporul care le-a adus în Portul Constanța venea din Columbia și au ajuns în Europa prin portul Anvers din Belgia. De acolo au ajuns în România și se presupune că țara nostră era doar una de tranzit.

Potrivit unor surse judiciare, există presupunerea că traficanții au încurcat cutiile cu droguri, astfel că acestea au ajuns în remorca unui român din Ilfov. Procurorii DIICOT au declanșat o amplă anchetă, pentru a stabili, în principal, cui îi aparținea cocaina, cine a transportat-o și care era destinația finală.

Sursele citate au precizat că mai multe persoane au fost deja audiate de procurorii DIICOT.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Polițieiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase