GALERIE FOTO | Cum arată Pasajul de la Domnești, de pe Centura Capitalei: „Se păstrează ritmul bun de lucru”

Publicat: 27/05/2022, 13:22

Reprezentanții Ministerului Transporturilor anunță că la Pasajul Domnești, una dintre cele mai așteptate lucrări de pe Centura Capitalei, se menține un ritm alert de lucru, astfel încât construcția să fie terminată în acest an.

„Se păstrează ritmul bun de lucru la Pasajul Domnești”, precizează Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transpoturilor.

Potrivit specialistului, stadiul construcției este următorul:

  • Au început lucrările de armare, cofrare și turnare ale grinzii de coronament la rampa de urcare dinspre Chiajna. Continuă aceste activități la toate rampele pasajului, mai puțin la rampa de urcare/coborâre spre/dinspre Domnești, unde continuă montarea elementelor prefabricate la zidurile de sprijin aferente acesteia.
  • Continuă montarea elementelor prefabricate la zidurile de sprijin aferente celorlalte rampe ale pasajului, respectiv Bragadiru, Chiajna, București. Continuă realizarea grinzii de parapet la rampa de coborâre spre Chiajna.
  • S-a finalizat montarea predalelor și pe segmentul de Sud-Est aferent inelului central și a început montarea armăturii pentru placa de suprabetonare a acestuia. Zilele următoare, va începe montarea predalelor și la ultimul segment al inelului central și anume cel de Nord-Est.
  • Continuă realizarea trotuarelor aferente drumurilor colectoare dinspre Domnești și spre București.
  • Se lucrează la relocarea celorlalte rețele de utilități, precum și la realizarea rețelei de canalizare pluvială și a rețelei de iluminat public.

Pasajul costă aproape 100 de milioane de lei

Contractul pentru proiectarea şi execuţia pasajului de la Domneşti a fost semnat în 2017 cu românii de la Straco pentru aproximativ 100 de milioane de lei.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis în ianuarie 2018 Ordinul de Începere pentru realizarea obiectivului „Proiectare şi execuţie Pasaj suprateran pe DJ 602 Centura Bucureşti-Domneşti”.

Potrivit CNAIR, durata contractului este de 51 de luni, dintre care 3 luni proiectare, 24 luni execuţie și 24 de luni perioada de garanţie a lucrărilor.

Pasajul de la Domnești este cel mai așteptat proiect de infrastructură de pe Șoseaua de Centură a Capitalei pentru că ar urma să fluidizeze traficul de pe Prelungirea Ghencea. Pe această arteră ambuteiajele se întind în prezent mai mai mulți kilometri.

Foto: Irinel Ionel Scrioșteanu / Facebook

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult