GALERIE FOTO | Încă puțin și vom circula pe Pasajul Domnești. Cum arată acum cea mai importantă construcție de pe Centura Capitalei

GALERIE FOTO | Încă puțin și vom circula pe Pasajul Domnești. Cum arată acum cea mai importantă construcție de pe Centura Capitalei
Foto: Ionel Scrioșteanu / Facebook
Publicat: 27/09/2022, 13:09

În mai puțin de două luni, Pasajul de la Domnești – cel mai important sens giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei –  ar trebui dat în folosință. Potrivit autorităților, în prezent este finalizată asfaltarea pe întreaga suprafață a tablierului metalic.

„Încă puțin și vom circula pe Pasajul Domnești”, a anunțat recent Ionel Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Potrivit lui Scrioșteanu, acesta este în prezent stadiul lucrărilor de la Pasajul Domnești:

  • A fost finalizată asfaltarea pe întreaga suprafață a tablierului metalic și se pregătesc pentru acest proces rampa de urcare spre Chiajna, rampa de coborâre spre Bragadiru și rampa de coborâre spre București.
  • A fost finalizată turnarea stratului de balast stabilizat la rampa de urcare dinspre Bragadiru.
  • A început montarea dispozitivelor de rost pe toată girația suspendată și pe rampele tablierului metalic.
  • Continuă asfaltarea rampei de coborâre spre Chiajna.
  • Continuă lucrările la rampa de urcare/coborâre spre și dinspre Domnești și a fost finalizată turnarea plăcilor de beton. De asemenea, se lucrează și la trotuarele din beton armat și la grinzile de parapet.
  • Continuă așternerea stratului de balast stabilizat la rampa de urcare spre București și au fost finalizate plăcile de racordare, trotuarele și grinzile de parapet.
  • Continuă montarea stâlpilor pentru iluminat și a început montarea lămpilor de iluminat pe zona pasajului.
  • Continuă montarea parapetului rutier și balustradei pietonale pe mai multe zone ale pasajului.
  • Continuă realizarea bazinelor pentru retenția apei pluviale, în zona giratoriului dinspre București.
  • Continuă realizarea rețelei de canalizare pluvială în zona pasajului.

Când va fi dat în folosință Pasajul de la Domnești

Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a anunțat în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” când se va deschide Pasajul Domnești, – cel mai așteptat proiect de infrastructură de pe Centura Capitalei.

Ionel Scrioșteanu a anunțat în premieră, în august, în emisiunea „Cu Gândul la București” – difuzată integral luni (15 august, ora 19.00) pe Gândul.ro, Facebook Gândul și YouTube Gândul că Pasajul Domnești va fi inaugurat pe data de 15 noiembrie 2022.

„Cred că acolo este cea mai aglomerată intersecție din țară, pentru că tot traficul care vine din Bulgaria, Turcia, Grecia, care face legătura cu Vestul Europei, practic trece pe la Pasajul Domnești, în acea intersecție în care se stă cu zecile de minute sau cu orele întregi (…)

În luna noiembrie, 15 noiembrie, vom da în trafic Pasajul Domnești. Este în premieră această dată anunțată azi. Chiar ieri am avut o întâlnire cu toți factorii responsabili și toții au spus că este fezabil să punem în trafic Pasajul Domnești, în condiții de siguranță, fără probleme”, a declarat Ionel Scrioșteanu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Pasajul costă aproape 100 de milioane de lei

Contractul pentru proiectarea şi execuţia pasajului de la Domneşti a fost semnat în 2017 cu românii de la Straco pentru aproximativ 100 de milioane de lei.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis în ianuarie 2018 Ordinul de Începere pentru realizarea obiectivului „Proiectare şi execuţie Pasaj suprateran pe DJ 602 Centura Bucureşti-Domneşti”.

Potrivit CNAIR, durata contractului este de 51 de luni, dintre care 3 luni proiectare, 24 luni execuţie și 24 de luni perioada de garanţie a lucrărilor.

Pasajul de la Domnești este cel mai așteptat proiect de infrastructură de pe Șoseaua de Centură a Capitalei pentru că ar urma să fluidizeze traficul de pe Prelungirea Ghencea. Pe această arteră ambuteiajele se întind în prezent mai mai mulți kilometri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase