Ultima oră! Traian Băsescu, exclusiv la GÂNDUL LIVE: Actualele vaccinuri NU acoperă tulpinile din Africa de Sud și Brazilia!

Publicat: 02/02/2021, 12:38
Actualizat: 02/02/2021, 13:40

Europarlamentarul și președintele onorific PMP Traian Băsescu a declarat, în exclusivitate la GÂNDUL LIVE, că actualele vaccinuri din România nu acoperă tulpinile din Africa și Brazilia. Anunțul a fost făcut în cadrul unei întâlniri de ultimă oră între oficiali ai Parlamentului European și PPE.

„Sunt pentru începerea școlii, dar cu teste rapide, în fiecare zi. Este o chestiune morală, e clar că vaccinul nu e obligatoriu, e opțional, dar orice dascăl ar trebui să fie conștient că ar putea infecta copiii. Ei se duc acasă, dau de bunici șamd.

În faza refuzului avem varianta testului rapid, înainte de intrare la ore, zilnic.

Nimic nu e sigur 100%, măcar să avem și acest filtru, cât de cât științific. Ar fi prematură reluarea școlii pe 8 februarie.

„Tulpinele din Africa de Sud și Brazilia NU sunt acoperite de actualul vaccin!”

Aș vrea să vă spun un lucru. Se pare că trăim în bula noastră, aia în care le știm noi pe toate. Acum s-a terminat o discuție la Parlamentul European, în grupul PPE și vă dau ca noutăți: tulpinele din Africa de Sud și Brazilia NU sunt acoperite de actualul vaccin, iar răspândirea lor în Europa a început deja. Tulpina din UK e aparent acoperită de actualele vaccinuri. S-a trecut la adaptarea vaccinurilor pentru aceste tulpini.

S-a tras și o concluzie, în țările în care s-a mers pe imunizare prin infectare, acolo au apărut tulpinele noi.

„Nu relaxați măsurile!”

M-am vaccinat, nu mi s-a întâmplat nimic, sâmbătă fac doza a doua. Vor începe să vină vaccinurile Oxford-AstraZeneca. Ele nu trebuiesc planificate pentru oameni de peste 60 de ani.

Despre cazul „Matei Balș”

Am rămas cu sistemul sovietic, face imposibilă administrarea spitalelor. Principalii responsabili sunt cei din sistemul de sănătate. Pe planul 2 vinovăția aparține politicienilor, care fac din managementul spitalelor sinecuri politice pentru tot soiul de nepricepuți.

În orice spital, cu mai mult de 30 de paturi, trebuie să existe o divizie de mentenanță ,cu oameni care verifică zilnic partea electrică, de instalații, fac activități de prevenire. La noi problema mentenanței s-a tratat așa – un electrician într-un spital cu 1.000 de paturi. La marile spitale trebuie să fie echipe consistente. Multicalificate.

E o chestiune rapidă, sigur că da, încetăm orice alte cheltuieli legate de sănătate, și investim în mijloace de siguranță. Nu e atât de scump. Avem două lucruri: rezolvarea problemelor tehnice , camere video în fiecare salon, asistenta ar supraveghea tot ce se petrece în toate saloanele. Pe fond însă avem și o ticăloșie a avizelor. Dl. Arafat și-a făcut niște standarde, la nivel european. Spitalele noastre, cele vechi, nu sunt la nivel european. Dânsul se exonerează foarte repede.

E cea mai facilă modalitate. Nu putem băga buldozerul în toate spitalelor. ISU ar trebui să elaboreze măsuri funcție de specificul clădirii fiecărui spital.”, a declarat Traian Băsescu la GÂNDUL LIVE.

Varianta sud-africană a coronavirusului scade eficacitatea vaccinurilor. Anthony Fauci: Mutațiile au un efect diminuator asupra eficacității vaccinurilor

Datele studiilor clinice referitoare la două vaccinuri COVID-19 arată că o variantă a coronavirusului identificată pentru prima dată în Africa de Sud scade capacitatea lor de a proteja împotriva bolii, subliniind necesitatea vaccinării unui număr mare de oameni cât mai repede posibil, au spus oamenii de știință.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult