GÂNDUL NEWS. Fără certificat verde la locul de muncă. După ce a picat în Senat, proiectul de lege merge la Camera Deputaților, în calitate de for decizional (VIDEO)

Publicat: 27/10/2021, 20:30
Actualizat: 27/10/2021, 21:05

În fiecare zi, de luni până vineri, în cadrul edițiilor de la orele 19.00 și 20.30, vezi cele mai importante știri ale zilei la GÂNDUL NEWS, două emisiuni digitale menite să îți aducă în față cele mai importante cinci subiecte ale momentului.

1. Prețuri plafonate la gaze și electricitate!

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat proiectul de lege, cu 285 de voturi pentru și unul împotrivă, iar măsurile urmează să se aplice de la 1 noiembrie, după ce legea va fi promulgată de președintele Klaus Iohannis. Prețul final facturat la electrică se plafonează la cel mult 1 leu/kWh, iar cel al gazelor naturale la cel mult 37 de bani/kWh. De această plafonare vor beneficia atât persoanele fizice, IMM-urile, spitalele, școlile dar și ONG-urile. Guvernul estimează că șase milioane de familii din România vor beneficia de aceste reduceri care vor apărea direct în facturi, fără ca oamenii să facă vreun demers.

2. Fără certificat verde la locul de muncă!

Proiectul de lege care prevede obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă nu a strâns suficiente voturi pentru a fi adoptat, în Senat. Proiectul a strâns doar 67 de voturi, din cele 69 necesare pentru a trece, iar alte 60 au fost împotrivă. Parlamentarii PSD și AUR au votat împotriva acestui proiect de lege, care mai prevedea ca celor care nu prezintă certificatul digital al UE să li se suspende activitatea, fără plata drepturilor salariale pentru o perioadă de 30 de zile. După acea perioadă, contractul putea fi încheiat. Legea va merge în Camera Deputaților, care este for decizional.

3. Soluție provizorie, la Timișoara

După o noapte fără apă caldă și căldură, furnizorii repornesc căldura pentru o săptămână. Aceasta este o soluție de avarie, găsită cu un alt furnizor de gaz. Ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că situația din Timișoara este problema administrației locale și trebuie să găsească soluții. Aproximativ 56.000 de gospodării din oraș și spitalele au rămas ieri fără căldură și apă caldă, după ce furnizarea gazului către compania de termoficare a fost sistată. (Mai multe detalii, aici…)

4. Românii ar putea merge în Statele Unite ale Americii fără viză

Concret, în programul de renunțare la obligativitatea vizelor, Administrația de la Washington ia în considerare adăugarea a patru țări printre care și România, alături de Bulgaria, Cipru și Israel. Astfel că, va fi permisă deplasarea în Statele Unite fără viză, pentru o şedere de până la 90 de zile. În prezent, în programul de scutire de vize se află 40 de ţări. (Mai multe detalii, aici…)

5. Monument istoric, folosit pe post de… aragaz!

O femeie a străzii din Iași a găsit o altă întrebuințare pentru Flacăra Veșnică din fața Universității de Medicină și Farmacie. Aceasta a fost surprinsă când gătea și punea oala deasupra torței care ardea. Femeia nu s-a lăsat distrasă de cei din jur și abia după ce mâncarea a fost gata a luat oala de pe foc.

BOMBĂ! Reacţia lui Reghe după ce a auzit despre Anamaria şi Dan Alexa
Gafă sau adevăr?! Cum au numit-o indienii pe Iulia Vântur, pe afișul noului film al...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
Imaginile momentului cu Edi Iordănescu! Ce a făcut viitorul selecționer la bordul „bijuteriei” de 120.000...
Cum va funcţiona limitarea la 9 luni a valabilităţii certificatelor verzi. Explicaţiile lui Rafila
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa a trimis o scrisoare părinților fetei
Gafă sau adevăr?! Cum au numit-o indienii pe Iulia Vântur, pe afișul noului film al...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
City INSURANCE, dată în JUDECATĂ, după un ACCIDENT provocat de fiul lui Radu MAZĂRE
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
UE trimite o undă de șoc la nivel mondial! Apare un nou document obligatoriu! Sute...
Se vor aplica în toată România! Măsuri de ultim moment. Sunt valabile până la 31...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...