GÂNDUL NEWS. Toți elevii vor merge fizic la școală, din 13 septembrie / Care sunt singurele excepții, pentru varianta online (VIDEO)

Publicat: 04/08/2021, 20:30
Actualizat: 04/08/2021, 20:40

În fiecare seară, de luni până vineri, de la ora 20:30, vezi cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai importante cinci subiecte ale momentului.

1. Klaus Iohannis, apel pentru vaccinare

Eventualele restricții pentru persoanele nevaccinate nu rezolvă problema COVID 19. Singura soluție rămâne vaccinarea, prin convingere, nu prin impunere. Mesajul categoric a venit din partea președintelui Klaus Iohannis, care – însă – a evitat să dea un răspuns tranșant despre introducerea vaccinării obligatorii pentru doctori și profesori. Miercuri, 4 august, a fost consemnată o nouă creștere a numărului de infectări, cu 271 de cazuri în 24 de ore.

Miercuri, șeful statului a vizitat Parcul Natural Comana și a inspectat lacul cu o barcă ecologică, propulsată de un motor electric. Prin vizita sa, Iohannis a vrut să atragă atenția asupra importanței zonelor naturale protejate. (Mai multe detalii, aici…)

2. Cine va face școală online, din 13 septembrie

Doar elevii care prezintă certificate medicale și cei cu cormorbidități vor putea să facă ore online, din 13 septembrie. În rest, toți copiii vor merge la școală. Scenariile pentru cursuri sunt analizate doar ca variantă de rezervă. Sunt precizările ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu după întâlnirea cu reprezentanții Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți. Ministrul a precizat că scenariile legate de rata de infectare cu Covid-19 vor fi pregătite și se vor lua în considerare evoluțiile epidemiologice, astfel încât cursurile să înceapă cu prezența fizică pentru toți elevii, din data de 13 septembrie.

3. Miliardar grec, arestat în România după un accident mortal

Un om de afaceri grec a fost arestat în localitatea ilfoveană Măgurele, după ce a lovit cu mașina un motociclist, în Bulgaria, iar după accident ar fi fost ajutat de un șofer să-și care mașina pe o platformă până în România. În acest timp, cetățeanul grec a intrat în țară cu un taxi. Ulterior, acesta a încercat să își repare mașina chiar lângă Capitală. Alertați de mecanici, polițiștii l-au identificat pe bărbat, iar în urma verificărilor au stabilit că mașina a fost implicată într-un accident. Autoritățile din Bulgaria au emis, în data de 3 august, un mandat european de arestare pentru ucidere din culpă și părăsirea accidentului, iar autoritățile române au deschis un dosar penal pentru nerespectarea atribuțiilor care privesc verificarea tehnică sau efectuarea reparațiilor automobilului. (Mai multe detalii, aici…)

4. Dezastru în Grecia și Turcia, după izbucnirea mai multor incendii de vegetație

Imaginile cu mai mulți pompieri greci care au trecut efectiv printr-un zid de foc au devenit virale pe internet. Probleme sunt inclusiv în apropriere de Atena, unde a fost nevoie de intervenția armatei pentru a opri flăcările. Și în sud-estul Turciei sunt mari probleme, iar oamenii s-au luptat singuri cu incendiile scăpate de sub control. Deși le-au promis ajutor, autoritățile se văd depășite de situație, după ce s-au concentrat pe protejarea stațiunilor turistice.

5. Fără șezlonguri, lângă apa mării

Chiar dacă nu au voie să amplaseze șezlonguri lângă apă, după lărgirea plajei, operatorii economici din Mamaia n-au ținut cont de lege. Au și o motivație: fac totul pentru a satisfice dorințele turiștilor. Totuși, au primit un ultimatum de la Apele Române: cine nu respectă regulile și nu strânge șezlongurile, va primi amendă, iar toate amenajările de pe plajă le vor fi demolate. Deși ultimatumul expira noaptea trecută și plaja trebuia eliberată, li s-a mai lăsat timp operatorilor să își mute singuri echipamentele… cu roaba sau cu mașina. (Mai multe detalii, aici…)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Mașinile INTERZISE definitiv. Decizia finală a UE se aplică obligatoriu în România
Fenomen uluitor în România. Toți șoferii trebuie să-și spele mașinile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Câți bani a strâns Selly până acum: "Până la 18 ani am cheltuit foarte mulți...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Test de cultură generală. Cât de veche este specia Homo sapiens?