GÂNDUL NEWS. Tulpina indiană de coronavirus ar putea deveni dominantă, iar în acest context autoritățile române vor să accelereze imunizarea populației (VIDEO)

Publicat: 15/06/2021, 20:30
Actualizat: 15/06/2021, 20:59

Emma Zeicescu vă prezintă în fiecare seară, de luni până vineri, de la ora 20:30, cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS. Astfel, Emma Zeicescu prezintă GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai importante cinci subiecte ale zilei.

Emisiunea are o durată medie de 5 minute, fiind alternativa perfectă de consum pentru a te informa la sfârșitul zilei cu cele mai importante subiecte din actualitatea românească și internațională.

1. Tulpina indiană de coronavirus ar putea deveni dominantă!

În acest sens, spune coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, imunizarea populației trebuie accelerată. El a precizat că echipele mobile au ajuns în doar 10-15% dintre localităţi. În plus, 45% dintre centrele fixe de vaccinare funcționează la mai puțin de jumătate din capacitate. Astfel, pentru că imunizarea merge prost, statul va închide din centrele de vaccinare. Mai mult, doar 60 la sută din cele 15 milioane de doze recepționate au fost consumate. De aceea, în perioada următoare va fi redus importul de vaccinuri. (Mai multe detalii aici…)

2 Crimă urmată de sinucidere în Capitală

O tânără de 23 de ani a fost ucisă în fața mamei sale și a copilului său, de fostul iubit. Totul ar fi început de la o ceartă, femeia a decis să încheie relația după ce a aflat că bărbatul este un fost pușcăriaș. Ucigașul a încercat cu disperare să o facă pe femeie să continue relația, însă ea a refuzat categoric. Drept urmare, înarmat cu un cuțit, barbatul a mers la casa tinerei și a ucis-o. Cuprins de remușcări, la scurt timp după comiterea crimei, bărbatul a fost găsit spânzurat. (Mai multe detalii aici…)

3. Mormane de gunoaie au acoperit lacul Beliș- Fântânele, din Apuseni

120 de voluntari au participat la o amplă acțiune de ecologizare și au adunat 3.500 de saci cu peturi, sticle, pungi și deșeuri menajere. Voluntarii au lucrat în ture de 8 ore, iar în multe zone s-a putut interveni doar cu barca sau caiacul. Aceștia au reușit să colecteze o cantitate mare de deșeuri. Lucrările vor continua și anul viitor, pentru a curăța întreaga zonă. (Mai multe detalii aici…)

4. Aproape o treime din țară, sub cod portocaliu de ploi abundente

Meteorologii au emis o avertizare meteo Cod portocaliu de ploi și vânt, valabilă petru 12 județe din estul țării. Avertizarea este valabila până miercuri, la ora 23.00. În acest interval va ploua abundent și vor apărea descărcări electrice, dar și grindină. Vântul va avea intensificări de până la 65 de km/h. Alte 16 județe sunt sub avertizare de cod galben de ploi și grindină, iar vântul va bate cu viteze de până la 90 km/h în zona Carpaților Meridionali. De asemenea, din cauza viiturilor și a creșterilor de debite ale râurilor, mai multe județe se află sub avertizare cu risc mare de inundații, până joi. (Mai multe detalii aici…)

5. Alocațiile se vor majora de la 1 ianuarie 2022, însă doar cu rata inflației

Este decizia luată de deputații din Comisia de Muncă, după ce proiectul de lege a trecut de Senat și va intra la vot în plenul Camerei. Asta după ce Guvernul promitea o majorare cu 20 %, de la începutul anului viitor. Preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, a propus în cadrul şedinţei coaliţiei să se diferențieze alocațiile pentru copii în funcţie de veniturile familiei. PSD a cerut UDMR să se opună intenției PNL și USR-PLUS de amânare a majorării alocațiilor prevăzută pentru 1 iulie 2021 și să militeze pentru respectarea legislației în vigoare. (Mai multe detalii aici…)

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...