George Simion, despre suspendarea lui Klaus Iohannis: „Am ieșit demult din dictatură! Românii sunt total dezamăgiți de cei opt ani de mandat”

George Simion, despre suspendarea lui Klaus Iohannis: „Am ieșit demult din dictatură! Românii sunt total dezamăgiți de cei opt ani de mandat”
George Simion / Facebook
Publicat: 29/06/2022, 07:29

George Simion a anunțat, marți, că a strâns peste două milioane de semnături pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis.

„Rezultatul e o acțiune foarte democratică. Am mers la firul ierbii, i-am întrebat pe români și am venit cu răspunsul din partea românilor în Parlament”, a declarat liderul AUR, în exclusivitate la „Sinteza Zilei” de la Antena3.

„Un gest politic”

Liderul AUR a vorbit despre cele peste 2 milioane de semnături care ar putea fi baza pentru demiterea lui Iohannis.

Potrivit acestuia, campania de demitere „este un gest politic și o formă de a-l sancționa pe președintele Iohannis”.

„Domnul Gâdea, eu îmi aduc aminte, că în decembrie 2020 am venit la dumneavoastră în platou, era și domnul Chirieac, și domnul Pieleanu, și domnul Ciuvică. Mi-am luat un angajament atunci, printre puţinele angajamente pe care mi le-am luat public: Să fim un partid care să facă opoziție la regimul Iohannis și la partidele acestuia.

Am inițiat această campanie de semnături în 1 noiembrie. Domnul Iohannis a fost foarte ager, o chestie necaracteristică pentru dumnealui și i-a adus repede pe cei de la PSD la guvernare şi noi atunci ne-am adresat românilor.

Klaus Iohannis / Sursă Foto: Captură – YouTube

„Am mers la firul ierbii…”

Rezultatul e o acțiune foarte democratică. Am mers la firul ierbii, i-am întrebat pe români și am venit cu răspunsul din partea românilor în Parlament. Sigur, nu avem în acest moment în legislativ o majoritate care să permită suspendarea președintelui, însă o formă de opoziție în România trebuie să existe, pentru că am ieșit demult din dictatură și românii au vorbit. Sunt total dezamăgiți de cei 8 ani de mandat ai lui Klaus Iohannis. Mai departe, ne pregătim pentru alegerile care vin și sperăm să câștigăm o majoritate.

(…) Această acţiune de astăzi este un gest politic şi o formă de a îl sancţiona pe preşedintele Iohannis, dar şi o clasă politică obedientă care în momentul acesta se află în subordinea lui Klaus Iohannis. Este regimul Klaus Iohannis şi vedem după epoca Băsescu, 8 ani de preşedinţie a lui Klaus Iohannis, în care nu s-a întâmplat nimic.

„Înseamnă de fapt 10-11 milioane de români”

Noi ne pregătim, la închiderea acestei campanii de semnături, dacă vreţi un referendum naţional s-a întâmplat, pentru că cei 2 milioane de semnatari care şi-au pus semnătura pe acele hârtii, înseamnă de fapt 10-11 milioane de români de acasă. Ne pregătim pentru o viitoare majoritate parlamentară care să nu fie atât de obedientă faţă de cei care ne-au condus timp de 32 de ani”, a declarat George Simion, în emisiunea moderată de Mihai Gâdea.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase