Greva de la STB intră în cea de-a cincea zi. Ce spun reprezentanții societății

Greva de la STB intră în cea de-a cincea zi. Ce spun reprezentanții societății
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 24/01/2022, 09:27

Greva angajaților Societății de Transport București (STB) intră luni în cea de-a cincea zi, în contextul în care cei mai mulți dintre șoferi refuză să meargă la lucru.

La ora 09:00 a început o discuție între reprezentanții STB și liderii de sindicat, după cum a declarat luni dimineața pentru Agerpres Adrian Criț, directorul general al Societății de Transport București.

Consiliul de Administrație a transmis o adresă către sindicaliști, unde este precizat că există disponibilitate pentru întâlnirea solicitată de sindicat, aceasta fiind condiţionată de confirmarea în prealabil a reluării lucrului de întreg personalul angajat, conform programului.

Potrivit şefului STB, Adrian Criţ, luni dimineaţa, la ora 7:00, erau pe traseu 148 vehicule, dintr-un total programat de 697, din nou tramvaiele şi troleibuzele fiind cele mai multe vehicule care circulau în Capitală. Numărul tramvaielor ieşite pe traseu era de 67, dintr-un total programat de 151, cel al troleibuzelor de 62 din 86 de vehicule programate, în timp ce numărul autobuzelor era de 19, dintr-un total de 460 programate pentru luni la ora menţionată.

Nicușor Dan: „Mulți angajați STB și-au reluat activitatea”

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a afirmat că o mare parte dintre angajații STB și-au reluat duminică activitatea, fiind pe traseu 65% dintre tramvaie și troleibuze.

Potrivit edilului, au fost mai mulți șoferi și vatmani care ar fi ieșit duminică la lucru dacă n-ar fi fost intimidați de sindicat.

„Mulți angajați STB și-au reluat azi activitatea. Am avut pe traseu 65% dintre tramvaie și troleibuze și un număr mic de autobuze. Salut decizia celor care au înțeles că rezolvarea problemelor se face prin dialog, respectând legea.

Sunt mult mai mulți șoferi și vatmani care ar fi ieșit azi la lucru dacă n-ar fi fost intimidați de sindicat. Înțeleg că e greu, după ani de zile în care nimeni nu te-a apărat în fața sindicatului, care decidea tot, să crezi că i te poți opune. O spun cu toată responsabilitatea: vremea abuzurilor sindicatului a dispărut”, a scris edilul pe Facebook.

Nicușor Dan a dat asigurări ă Poliția preia toate sesizările pe care le primește la numărul special.