Hunedoara: Centrala termică a unui cartier de blocuri va fi transformată în lăcaș de cult ortodox

Hunedoara: Centrala termică a unui cartier de blocuri va fi transformată în lăcaș de cult ortodox
Hunedoara: Centrala termică a unui cartier de blocuri va fi transformată în lăcaș de cult ortodox. Sursa foto: Facebook/Primăria Hunedoara
Publicat: 20/03/2021, 17:41

O fostă centrală termică din Hunedoara va fi transformată într-un lăcaș de cult ortodox și într-un centru pentru tineret.

Centrala termică a deservit în trecut cartierul Micro 5 din Hunedoara, după cum informează Adevărul.

Fostă centrală, transformată în biserică la Hunedoara

Un fost punct termic din cartierul Micro 5 din Municipiul Hunedoara ar urma să fie transformat într-un lăcaș de cult ortodox, dar și într-un centrul pentru tineret.

Acestea ar urma să intre sub administrarea Parohiei Ortodoxe Hunedoara X.

Până pe data de 29 martie 2021, localnicii sunt invitați să consulte documentația proiectului și să aducă observații asupra acesteia.

Documentația proiectului este publicată pe site-ul Primăriei Hunedoara și este afișată pe vechea centrală termică și pe ușile scărilor de bloc aflate în vecinătatea acesteia.

„Iniţiatorul propune amenajarea la parterul punctului termic existent un lăcaş de cult ortodox si realizarea unui etaj/mansardă parţial, pentru amenajarea unui Centru de activităţi sociale şi educative pentru tinerii din zonă”, se arată în anunţul public.

Primăria a oferit gratuit terenul parohiei

Sursa citată mai arată că cele două parcele, dar și o parte din clădirea punctului termic au fost date în folosință gratuită parohiei, de către Primărie.

Inițial, un alt teren din zonă fusese atribuit gratuit pentru construirea unei biserici, dar în ultimii doi ani terenul a fost preluat de către municipalitate, acolo fiind amenajate parcări.

În schimb, autoritățile locale au decis să atribuie parohiei gratuit parcelele și o parte a fostului punct termic de pe Strada Privighetorilor.

Și aici au fost amenajate parcări în jurul fostei centrale, motiv pentru care mai mulți locatari din zonă s-au plâns că zonele verzi au dispărut cu totul din această cauză.

Mai mulți locatari au început strângerea de semnături pentru contestarea proiectului.

Aceștia susțin că terenul ar putea fi utilizat pentru amenajarea de locuri de joacă pentru copii sau pentru extinderea zonelor verzi, mai arată sursa citată.