Adina Buzatu: ”Idei de ținute cu stil pentru Paște”

Publicat: 18/04/2021, 10:00

Abordarea stilului vestimentar adecvat pentru o sărbătoare cu conotații profund religioase nu este o sarcină tocmai ușoară, pentru că trebuie să ții cont, în același timp, de specificul sărbătorii, dar și de capriciile vremii în anotimpul primăverii. Practic, de Paște vei purta o ținută pe care nu ai aborda-o în fiecare zi, iar acest lucru implică asumarea unor riscuri de stil.

Din acest motiv, am ales să vă vorbesc, astăzi, despre cum puteți construi ținutele pentru ziua de Paște, ce piese să combinați și cum să adaptați cromatica la anotimp, astfel încât să ieșiți în evidență într-un mod sigur.

Smart casual cu atitudine

Ținutele festive, pe care le porți la masa de Sfintele Paști – fie că ești la munte, la mare sau acasă, în familie – trebuie să reflecte sărbătoarea în sine. Învierea Mântuitorului Iisus Hristos este o sărbătoare a bucuriei, a Luminii, a Vieții, a Eternității, motiv pentru care ținuta ta trebuie să fie una în culori vii.

Pastelurile și nuanțele proaspete se potrivesc foarte bine și cu anotimpul acesta în care întreaga natură renaște. Pentru că este o sărbătoare care are loc (mai mult) pe timpul zilei, poți aborda ținute smart casual, care îți reflectă personalitatea și stilul.

Pentru această perioadă din an, cele mai potrivite sunt ținutele stratificate, care nu doar pot fi adaptate în funcție de vreme, ci acoperă și aspectul vizual, prin construcția aparent complicată, interesantă.

Clasic sau îndrăzneț

Evident, ecuația clasică de stil este alcătuită din cămașă, vestă și sacou. În acest caz, te poți juca cu culorile și imprimeurile. Așa cum spuneam, Paștele este asociat cromatic cu pastelurile, care transmit un sentiment plăcut de calm și bună dispoziție. Le poți integra în ținuta ta prin intermediul unei cămăși lila, bleu, galben pai sau roz.

În același timp, culorile intense sunt și ele o opțiune pentru o ținută declarativă. Poți opta pentru o piesă mov, oranj sau teal – o nuanță de albastru verzui –, cu condiția să păstrezi restul ținutei în tonuri neutre.

Evită tonurile de roșu care sunt prea agresive pentru acest sezon și pentru sărbătoarea în sine. În plus, roșul este simbolul ouălor vopsite, ceea ce va crea o redundanță nedorită în abordarea vestimentară.

Dacă vrei să optezi pentru o ținută cu un aer mai relaxat, însă care păstrează ecoul de sărbătoare, combină o cămașă formală cu o jachetă sport și o pereche de jeanși negri sau chinos.

Poți miza pe culorile neutre pentru un plus de rafinament sau poți merge către o zonă de stil îndrăzneț, cu personalitate, folosind o piesă cu un imprimeu accentuat, de obicei cămașa, alături de culori solide neutre, care merg bine la orice – alb, negru și tonurile de bej, crem, maro, gri, bleumarin sau kaki.

Dacă petreci Paștele la mare, poți purta o cămașă cu un imprimeu floral, cu păsări sau cu elemente urbane, alături de un blazer kaki și o pereche de chinos într-o nuanță deschisă de bej. Simplitatea pieselor neutre vor diminua din dinamismul imprimeului care va rămâne, totuși, punctul de atracție al ținutei.

Accesorii cu personalitate

Dacă ești invitat la o petrecere în aer liber, într-o grădină, poți profita de farmecul accesoriilor. Optează pentru o pereche de ochelari de soare cool sau adaugă ținutei o pălărie.

În ceea ce privește încălțămintea, mergi pe variantele clasice de Oxford și Brogue. Poți alege modelul Wingtip pentru a accentua eleganța ținutei. La o cină mai pretențioasă poți adăuga și o batistă de buzunar – cu un imprimeu în contrast cu sacoul -, tocmai pentru a da personalitate ținutei.

Și, chiar dacă ești la munte sau într-un cadru mai relaxat, evită – totuși – pantofii sport și sneakerșii, pentru că aceștia sunt modele mult prea casual pentru o astfel de sărbătoare.

Pentru a completa lista accesoriilor potrivite unui astfel de eveniment, vom adăuga un ceas bun – care insuflă maturitate – sau un papion, dar numai în cazul unei ținute lipsite de rigiditatea formală.

Pentru a ieși în evidență cu stil, poți include în ținută un singur element mai îndrăzneț, precum o pereche de șosete colorate sau un papion cu imprimeu în culori tari.

Fii creativ, combină cu stil și nu te feri de elementele nonconformiste care pot pune în valoare o ținută simplă. Asumă-ți riscuri pe care le poți controla și ține cont de regulile de asortare a culorilor și combinare a pieselor. Doar astfel vei fi bine îmbrăcat în ziua de Paște.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unul dintre polițiștii care l-au căutat pe copilul de 2 din Botoșani a povestit momentul...
Jador s-a despărțit de Oana Ciocan după Survivor All Stars?! 'M-ai mințit de la început!'
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Lupte groaznice pe frontul de nord. Un soldat ucrainean spune că sunt atât de multe...
Ce bilețel a primit o șoferiță din România, pe parbrizul mașinii: 'Ești frumoasă, dar..'
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire,...
"Asta m-a pus pe gânduri cu Virginia. Nu e bine ". Robi, dezvăluiri sincere în...
A murit iubitul tenismenei Aryna Sabalenka! S-a stins din viață subit la doar 42 de...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Lovitură uriașă pentru cei care primesc PENSIA PRIN POȘTĂ. Anunțul a fost făcut astăzi, 19...
Instanțele cântăresc azi cine e președintele PMP și decid ce se întâmplă cu Forța Dreptei
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
Filmarea autentică cu Kate Middleton și printul William după acuzațiile de infidelitate la adresa prințului...
BANCUL ZILEI. Bulă sună la linia fierbinte și îi răspunde una gemând: Dar ce faci...
De ce dăm vina pe victime?