Igor Dodon, în plină criză politică: La început de aprilie Maia Sandu va fi pusă din nou la punct

Igor Dodon, în plină criză politică: La început de aprilie Maia Sandu va fi pusă din nou la punct
Publicat: 16/03/2021, 22:35

Liderul Partidului Socialiştilor (PSRM), Igor Dodon, a reacționat după anunţul preşedintelui R. Moldova, Maia Sandu, de a desemna candidatura lui Igor Grosu, preşedintele interimar PAS, la funcţia de premier.

Dodon spune că alegerea făcută pe grabă de către Maia Sandu o va pune într-o altă situație dificilă, în care va fi pusă la punct pentru a respecta Constituția și a veni din nou la discuții cu socialiștii”.

Igor Dodon: La început de aprilie Maia Sandu va fi pusă din nou la punct

„Este o greşeală că s-a grăbit cu desemnarea unui candidat, neconsultând majoritatea parlamentară, Curtea Constituţională se va expune. Se putea de mai discutat, nu de grăbit cu înaintarea unei candidaturi, dar avem ce avem, vedem ce va face majoritatea parlamentară şi vom merge înainte. Graba Maiei Sandu va aduce la un nou blocaj. La început de aprilie Maia Sandu va fi pusă din nou la punct, i se va spune respectă Constituţia şi va fi nevoită să vină să discute din nou cu socialiştii”, a spus Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni televizate.

Dodo spune că a convenit cu Maia Sandu, astăzi, să se inițieze alegerile anticipate, fostul președinte precizând că ar fi posibile să se organizeze în toamnă.

Igor Dodon:Am convenit cu Maia Sandu să mergem la anticipate

„Am mers azi la întrevedere cu Maia Sandu, unde a fost convenită din timp prezenţa mea la această întrevedere, am mers cu un scop – să încercăm să găsim soluţii în interesul cetăţenilor, fără a merge la CMM sau a iniţia suspendarea preşedintelui. Practic am convenit să mergem la anticipate, Maia Sandu vrea mai repede, dar eu am spus că în toamnă, după vaccinarea masivă a populaţie, dar ulterior a semnat un decret şi a desemnat un candidat”, a mai spus Igor Dodon.

Despre retragerea anunţată astăzi de către Mariana Durleşteanu, candidat înaintat de către PSRM, Partidul Şor, Pentru Moldova, Dodon spune ca nu a fost o greseala.

„Nu cred că a fost o greşeală înaintarea Marianei Durleşteanu la funcţia de premier, este adevarat că şi-a retras sau nu, nu am văzut cererea, timpul va demonstra”, a spus Igor Dodon.