În ce stare se află copilul peste care a căzut o statuetă în Primăria Capitalei. Video cu momentul cumplitului incident

Publicat: 23/08/2022, 15:14

Copilul peste care a căzut, luni, o statuetă în Primăria Capitalei, se află în continuare la ATI, la Spitalul Grigore Alexandrescu, iar potrivit medicilor, starea acestuia este mai bună decât luni, când a fost adus în stare gravă.

Copilul rănit de o statuie la Primăria Capitalei este acum în stare stabilă, dar tot la ATI.

„Copilul acum este stabil. Este sub supravegherea medicilor de la neurochirurgie și ATI, care urmează să îi facă investigații în cursul orelor următoare și în funcție de rezultatul acestor investigații vor decide atitudinea terapeutică în continuare.

Sumarizând, copilul este mai bine decât ieri, iar lucrurile nu par să ia o turnură nefavorabilă, ceea ce este un lucru bun. Băiatul este stabil și va fi monitorizat în continuare”, ”, au transmis reprezentanții de la „Grigore Alexandrescu” pentru Libertatea.

Copilul a ajuns luni la spital, după ce o statuetă a căzut peste el, în sediul Primăriei Municipiului București (PMB).

S-a deschis o anchetă administrativă

Potrivit unui comunicat al PMB, copilul are 7 ani, iar accidentul a avut loc în timp ce acesta îl însoțea pe tatăl său, care venise la primărie pentru rezolvarea unei probleme.

„Conform informațiilor furnizate de martori, copilul s-a urcat pe una dintre coloanele decorative din hol și a căzut împreună cu coloana, suferind traumatisme. La intervenția angajaților PMB, el a fost preluat în mai puțin de 5 minute de o ambulanță, fiind dus imediat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. La momentul urcării în ambulanță, copilul era conștient. Reprezentanții Primăriei Capitalei au luat legătura cu spitalul, obținând confirmarea faptului că victima accidentului se află în grija medicilor din spital”, a transmis PMB.

Reprezentanții municipalității menționează că în holul unde a avut loc accidentul există două coloane decorative, lucrări de artă plastică monumentală, expuse acolo începând cu anul 2016. Pentru elucidarea împrejurărilor accidentului va fi făcută o anchetă administrativă în cadrul Primăriei Capitalei, în paralel cu ancheta deja demarată de poliție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase