Jaf asociat cu filmul ”Portocala Mecanică”. Un român și doi italieni, condamnați la închisoare

Jaf asociat cu filmul ”Portocala Mecanică”. Un român și doi italieni, condamnați la închisoare
Jaf asociat cu filmul ”Portocala Mecanică”. Un român și doi italieni, condamnați la închisoare
Publicat: 16/05/2021, 15:04
Actualizat: 16/05/2021, 15:05

Un român și doi italieni, acuzați că au comis mai multe jafuri, au fost condamnați la închisoare. Cei trei au fost prinși în urma unui jaf care a avut loc pe insula Favignana, Italia. 

Un român și doi italieni au fost condamnați la închisoare, toți trei fiind acuzați de răpire, jaf și violență. Ei au fost prinși în urma unui jaf care a avut loc pe insula Favignana, Italia. 

În noaptea dintre 10 și 11 mai 2020, hoții au intrat în casa unei femei în vârstă și au plecat cu pradă în valoare de 60 000 euro. Femeia a fost închisă în dulap, dar avea telefonul lângă ea și a reușit să ceară ajutor. Italienii le-au spus membrilor familiilor că merg să vâneze iepuri, potrivit Știridiaspora.ro.

Primul care a fost capturat a fost românul. El a fost găsit la Roma, iar la mână purta un ceas Rolex furat din casa femeii. Italienii au fost găsiți pe insulă. Toți au fost acuzați de răpire, jaf și violență.

Românul a primit pedeapsa cea mai severă

Pentru cei doi italieni au fost luate în calcul circumstanțe atenuante: ei au spus că sunt dispuși să plătească despăgubiri și să ceară iertare victimei lor. Aceștia ar fi fost hoți de ocazie și nu jefuitori profesioniști. Unul dintre ei a fost condamnat la trei ani, iar celălalt la patru ani. Cea mai grea pedeaspă a fost cea aplicată românului Boceanu, care a primit cinci ani și șase luni de închisoare.

Jaful a fost asociat cu filmul „Portocala mecanică” în urma constatării violențelor și ca urmare a asocierii celor trei într-un grup de huligani ce aveau ca scop jaful, fără să știe exact ce vor lovi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase