Jandarmii de pe litoral au descoperit un „mic arsenal” asupra unor turiști din Vama Veche. Câte amenzi au dat oamenii legii în weekend

Publicat: 28/08/2023, 14:00

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța, prezentă în număr semnificativ în weekendul care a trecut în stațiunile de pe litoral, a depistat mai multe persoane care aveau asupra lor droguri pentru consum.

Jandarmii din Gruparea Mobilă Constanța au întocmit, în weekendul 25 – 27 august, opt acte de sesizare a organelor competente, în care se regăsesc 12 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere si consum de substanțe psihotrope, precum și pentru portul fără drept de obiecte periculoase în spațiile publice, au transmis, luni după-amiază, reprezentanții unității. De asemenea, au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale în valoare de 11.400 lei, pentru încălcarea normelor de conviețuire socială.

Plic cu urme de „substanță albă pulverulentă”

Într-unul dintre cazuri, în data de 25 august, în jurul orei 15.30, pe timpul patrulării în zona falezei din stațiunea Vama Veche, jandarmii din cadrul Grupării Mobile Constanța au observat 2 bărbați de aproximativ 35 de ani care la vederea patrulei au devenit agitați și au încercat să se îndepărteze. La legitimare, jandarmii au aflat că cei doi sunt din București și au venit în Vamă „pentru distracție”.

Suspiciunile ridicate de comportamentul celor doi s-au adeverit la momentul controlului, când asupra celor doi a fost găsit un mic arsenal compus din 2 bricege și 2 aparate cu electroșocuri, 6 bile de staniol și o pungă de plastic care conțineau o substanța vegetală de culoare verde olive cu miros înțepător, precum și o pungă autosigilantă care conținea 14 pastile rotunde de culoare albă.

Jandarmii i-au condus pe cei doi la sediul Poliției Vama Veche unde le au fost întocmite actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere și consum de substanțe psihotrope conform prevederilor Legii 143/2000, dar  și pentru încălcare prevederilor Art. 372 din Codul Penal.

„De asemenea, în data de 26 august, în jurul orelor 10.30, jandarmii au depistat pe plaja din Vama Veche un tânăr de 21 de ani care avea asupra lui, într-o folie din material plastic transparent, substanța vegetală de culoare verde olive cu miros înțepător, precum și un plic transparent autosigilant care prezintă în interior urme de substanță albă pulverulentă”, potrivit reprezentanților unității.

Peste 130 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Constanța s-au aflat la datorie zilnic, în weekendul 25 – 27 august.

Tragedie pe fondul consumului de droguri

Controalele vin și pe fondul tragediei din 2 Mai, unde un tânăr de 19 ani, aflat sub influența drogurilor, a intrat cu mașina într-un grup de 8 persoane, dintre care două au murit.

Specialiștii Institutului Național de Medicină Legală „Mina Minovici” au stabilit că Vlad Matei Pascu consumase șase tipuri de droguri.

Gândul a dezvăluit în exclusivitate că părinții lui Vlad Pascu știau că fiul lor se droghează încă de când avea 13 ani. De altfel, pe numele său ar exista două dosare la DIICOT. Procurorii DIICOT i-au deschis de fiecare dată dosar penal, dar în final cauzele au fost clasate.

În plus, după al doilea dosar închis, Vlad Pascu trebuia să meargă la Agenția Națională Antidrog (ANA) pentru a primi ajutorul specialiștilor. Șefa ANA, Ramona Dabija, a povestit în exclusivitate pentru GÂNDUL cum au reacționat părinții lui Vlad Pascu atunci când au fost chemați să vină cu fiul lor pentru a fi evaluat și ajutat să scape de dependență.

Sursa foto: Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Cel mai amenințat oraș din lume. Primul care poate fi distrus nuclear
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului