VIDEO | Joe Biden: Nu uitați, SUA nu se odihnește. Nu vom uita, și nu vom ierta. Vă vom vână și veți plăti

Publicat: 31/08/2021, 23:40
Actualizat: 01/09/2021, 01:09

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că nu și-a mai dorit să continue „un război ce dura deja de prea mult timp”, iar data de 31 august nu a fost aleasă la întâmplare, ci totul a fost planificat încă din timpul mandatului lui Donald Trump, care a făcut un armistițiu cu talibanii. Totodată, liderul de la Washington atrage atenția dușmanilor Americii că „SUA nu se odihnește. Nu vom uita, și nu vom ierta. Vă vom vână și veți plăti”.

„Data de 31 august, nu a fost aleasă la întâmplare. A fost aleasă pentru a salva viețile americanilor. Nu aveam de gând să continui un război ce dura deja de prea mult timp. Mai avem de lucru, vom continua să îi ajutăm pe toți cei care vor să plece, să fie în siguranță. Sunt voci care spun că evacuarea trebuia să înceapă mai devreme. Că atunci lucrurile s-ar fi petrecut altfel. Nu sunt de acord. Chiar dacă începeam evacuările în iunie, s-ar fi întâmplat la fel”, a declarat Joe Biden.

Liderul de la Casa Albă afirmă că a preferat să urmeze urmăm pașii administrației anterioare de retragere a trupelor militare, pentru nu mai avea nici un sens să continue un război pentru care SUA nu mai avea nici un interes, scopul fiind atins.

„Celor care spun că trebuia să stăm acolo în continuare: totul s-a schimbat. Predecesorul meu a făcut o înțelegere cu talibanii. Am avut de ales: să urmăm pașii administrației anterioare sau să trimitem alte mii de trupe și să agravăm situația, să continuăm războiul”, a afirmat Biden.

Biden a subliniat că misiunea din Afganistan a început atunci când SUA a fost atacată de teroriștii de la Al Qaeda care au produs atentatele teroriste de la 11 septembrie.

„Am mers în Afganistan pentru că am fost atacați de al Qaeda.  Am fost atacați pe 11 septembrie 2001 din Yemen, nu din Afganistan. Nu am avut vreun interes în Afganistan în afară de acela de a împiedica vreun atac asupra noastră Scopul președintelui este să protejeze America. Nu cred că siguranța Americii stă în trimiterea a mii de trupe în Afganistan”, a precizat Biden.

Liderul american susține că nu mai este cazul ca SUA să tină forțe militare în Afganistan, întrucât îi pot vâna pe teroriști „de acasă” cu ajutorul dronelor. Acesta a subliniat că mai important este concurența pe care SUA o are acum cu China și Rusia, care furnizează un nou model de atacuri teroriste, prin atacurile cibernetice.

„Treorismul s-a metastazat. Nu trebuie să mai luptăm de pe tărâm afgan. Putem face asta de acasă. Am lovit ISIS-K cu drone. Războiul nu mai e același ca acum 20 de ani. Lumea se schimbă. Suntem în concurență cu China. Ne confruntăm cu atacuri cibernetice. Ca să nu mai vorbim de Rusia”, a precizat președintele SUA.

Biden a atras atenția celor care „îi doresc răul Americii și aliaților ei” că SUA nu se odihnește și va răspunde prompt si devastator împotriva oricărei amenințări.

„Celor care îi doresc răul Americii și aliaților ei: Nu uitați: SUA nu se odihnește. Nu vom uita, și nu vom ierta. Vă vom vână și veți plăti”, a afirmat Joe Biden.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”