Klaus Iohannis a semnat demisia lui Adrian Chesnoiu, acuzat de abuz în serviciu

Klaus Iohannis a semnat demisia lui Adrian Chesnoiu, acuzat de abuz în serviciu
Președintele Klaus Iohannis / Sursa: Captură Youtube, Administrația prezidențială
Publicat: 27/06/2022, 17:34

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretele de eliberare din funcția de ministru al Agriculturii a lui Adrian Chesnoiu, acuzat de DNA într-un dosar de abuz în serviciu, și de înlocuire a lui cu Sorin Grindeanu, ca interimar. Sorin Grindeanu este și ministru al Transporturilor și Infrastructurii.

Administrația Prezidențială a anunțat luni, într-o informare de presă, că președintele Klaus Iohannis a semnat următoarele acte:

„Decret prin care se ia act de demisia lui Adrian-Ionuț Chesnoiu, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului;
Decret de desemnare a lui Sorin Mihai Grindeanu, viceprim-ministru, ministrul transporturilor şi infrastructurii, ca ministru al agriculturii și dezvoltării rurale, interimar”, se arată în anunțul Administrației Prezidențiale.

DNA a formulat joi, 23 iunie, o cerere de ridicare a imunității parlamentare a lui Adrian Chesnoiu, pentru a fi cercetat pentru abuz în serviciu în legătură cu organizarea unor concursuri de angajare în Ministerul Agriculturii, pe care l-a condus.

Potrivit DNA, Adrian Chesnoiu ar fi intervenit din poziția de ministru pentru aranjarea unor concursuri de angajare în minister și chiar a decis angajarea unui candidat care nu a obținut punctajul necesar.

Adrian Chesnoiu a anunțat în aceeași zi că își dă demisia din funcția de ministru și se „autosuspendă” din PSD, spunând în același timp că nu a săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție. El le-a cerut deputaților să voteze în favoarea ridicării imunității sale parlamentare, pentru a putea fi cercetat.