La 10 ani, arăta ca de 80. Cine a fost Benjamin Button în viața reală și boala rară de care suferea

La 10 ani, arăta ca de 80. Cine a fost Benjamin Button în viața reală și boala rară de care suferea
Publicat: 03/07/2021, 14:19

Iryna „Irochka” Khimich a murit la vârsta de 10 ani, din cauza unei afecțiuni rare de îmbătrânire prematură numită progeria. Talentata tânără artistă ucraineană își vânduse tablourile pentru a plăti un tratament suplimentar în SUA și planifica o expoziție în Franța când a murit. Visul ei era de a-și expune tablourile la o galerie de artă din Paris.

O tânără fată al cărei corp seamănă cu cel al unui bătrân de 80 de ani din cauza unei afecțiuni rare de îmbătrânire, nu diferită de cel al personajului fictiv Benjamin Button, a murit tragic, potrivit mirror.co.uk.

Curiosul caz al lui Benjamin Button îl are în rolurile principale pe Brad Pitt și arată un personaj născut mai degrabă ca un bătrân decât ca un copil.

Iryna „Irochka” Khimich, un copil de 10 ani din Ucraina, suferea de progeria. Deși avea doar 10 ani, fetița se confrunta cu problemele de sănătate ale unei persoane de 80 de ani, din cauza afecțiunii genetice de care suferea.

Talenta artistă, din Vinnytsia, își vânduse opera de artă pentru a strânge suficienți bani pentru propriul tratament pentru progeria, cunoscut și sub numele de sindromul Hutchinson-Gilford. Fata a murit miercuri. Era singura fată din țară cu această afecțiune.

Anunțul morții Irynei Khimich a fost făcut de mama ei, Dina, pe rețelele de socializare:

„Irochka a murit. Inima i s-a oprit ieri. Îmi pare rău, rază de soare, că nu am putut să te salvăm de data aceasta”, a scris ea.

Visul ei era să viziteze Parisul și existau planuri ca, în viitorul apropiat, lucrările ei să fie expuse la o galerie de artă din capitala franceză, însă, din păcate, timpul a trecut.

Medicii au spus că în fiecare an corpul ei a îmbătrânit cu aproape un deceniu, iar fetița a murit până să apuce să zboare la Boston, în SUA, pentru a primi un tratament adecvat stării ei.

Medicii au spus că în fiecare an corpul ei a îmbătrânit cu aproape un deceniu

Omul de afaceri ucrainean Andrey Zdesenko, care a ajutat la strângerea de bani pentru tratamentul ei, a declarat:

„Cât de viu a văzut lumea, cum s-a grăbit să exprime totul în tablourile ei. A desenat diferite imagini cu ambele mâini. Incredibil.”

Mama ei a dezvăluit  boala de care suferea fiica ei anul trecut, spunând: „Mi-e teamă de cum va reacționa corpul ei, dar vreau să fie în viață și bine. Trăim ca pe un butoi cu pulbere. Te trezești dimineața și te simți reccunoscător lui Dumnezeu”.