Licitație uriașă de jumătate de miliard de euro la PMB. Nicușor Dan: „Este cea mai mare achiziţie publică pe care a făcut-o vreodată o autoritate publică locală”

Publicat: 28/09/2022, 17:17

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, miercuri, lansarea unei licitații pentru reabilitarea a 16 linii de tramvai din București. Valoarea achiziției este de 500 de milioane de euro.

„Vă anunţ lansarea licitaţiei pentru reabilitarea a 16 linii de tramvai. Ele totalizează 50 de kilometri.

Peste doi ani, Bucureştiul nu va mai avea linie de tramvai nemodernizată, asta înseamnă o viteză sporită pentru tramvaie, asta înseamnă că autobuzele, pe traseele pe care le au comune cu tramvaiele vor putea să aibă linie unică pe acestă linie de tramvai şi asta înseamnă că nu vom mai avea avarii cum avem în momentul ăsta foarte des şi un loc în care le avem foarte des este intersecţia cu Chişinău care este puţin mai sus. Valoarea investiţiei este de 500 de milioane de euro, din aceşti 500 de milioane de euro, 300 de milioane de euro îi luăm din Programul Operaţional Regional, fonduri europene, restul de 200 de milioane de euro o să ieşim în piaţă pentru împrumuturi şi deasemenea o să ne adresăm către instituţiile financiare internaţionale”, a declarat, miercuri, Nicușor Dan.

Potrivit edilului, aceasta este cea mai mare achiziție publică făcută de o autoritate publică locală.

„Este o licitaţie cu 16 loturi, deci practic avem 16 câştigători, 16 licitaţii într-una singură”

„După cunoştinţele, mele este cea mai mare achiziţie publică pe care a făcut-o vreodată o autoritate publică locală. Invit şi firmele româneşti şi firmele internaţionale să participe la această licitaţie. Am transmis informaţia despre licitaţie către camerele de comerţ, am transmis-o către ataşaţii comerciali ai ambasadelor.

Pentru că ne dorim să fie o participare foarte mare, este o licitaţie cu 16 loturi, deci practic avem 16 câştigători, 16 licitaţii într-una singură. Este unul dintre proiectele mari de investiţii pe care Primăria Muncipiului Bucureşti le derulează, aşa cum am spus 500 de milioane de euro în acestă investiţie”, a mia declarat Nicușor Dan.

Infrastructura de tramvai din București are probleme foarte mari, fiind veche și degradată în multe locuri.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase