Liderul interlop Mircea Nebunu a fost prins în Italia. Arestarea șefului grupării Sportivilor a provocat un adevărat război în lumea interlopă

Liderul interlop Mircea Nebunu a fost prins în Italia. Arestarea șefului grupării Sportivilor a provocat un adevărat război în lumea interlopă
Publicat: 13/12/2021, 17:21
Actualizat: 14/12/2021, 11:20

Liderul interlop Mircea Băluș a fost prins în Italia și încarcerat, după ce, în prealabil, a fost localizat de anchetatorii români. Cunoscut sub numele de Mircea Nebunu, liderul grupării Sportivilor, din București, era dat în urmărire internațională după ce a fost condamnat definitiv. 

Considerat liderul temutei grupări a Sportivilor, care deține supremația în Sectorul 4, Mircea Băluș a fugit din țară după ce, la jumătatea lunii noiembrie, a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de un an și o lună pentru conducere fără permis. Dosarul fusese deschis de polițiștii de frontieră de la Nădlac, județul Arad, după ce Mircea Băluș le-a arătat un document fără valabilitate, cumpărat din Ucraina, pe care scria că este un „permis internațional”.

După ce au primit din Ucraina o înștiințare oficială cu privire la faptul că permisul nu a fost obținut în urma unui examen, liderul interlop bucureștean a fost condamnat definitiv la un an și o lună de închisoare cu executare, mai ales că bărbatul era eliberat condiționat după ce, în 2017, suferise o condamnare de 9 ani de detenție pentru infracțiuni cu violență. 

Căutat de polițiștii care trebuiau să-l ducă la penitenciar, Mircea Băluș nu a mai fost de găsit, drept pentru care a fost dat în urmărire. Inițial, Mircea Nebunu s-ar fi aflat pe teritoriul Spaniei, însă, la sfârșitul săptămânii trecute, acesta a fost localizat și prins în Italia.

Bebino, amenințat cu moartea de Vali Nebunu

Reținerea fugarului a declanșat o adevărată furtună în lumea interlopă din București. Valentin Băluș, unul dintre frații lui Mircea Nebunu, urmărit la rândul său, pentru trecere ilegală a frontierei de stat, a făcut un live din ascunzătoare în care l-a amenințat pe Marius Alecu, zis Bebino, un interlop deosebit de violent.

Acesta l-a acuzat pe Bebino că i-ar fi ajutat pe anchetatorii români să-l localizeze pe fratele lui și i-a transmis că îi vor fi zdrobite oasele „cu fier forjat din ăla striat”. În plus, Valentin Băluș l-a mai amenințat pe cel supranumit și „King Kong” din Berceni că a fost deja căutat, dar că nu a fost găsit.

În plus, acesta a menționat numele mai multor grupări violente care acționează în diferite zone București, dispuse să-l răzbune pe Mircea Nebunu.

„Bă, tu îți cauți moartea cu tot orașul? Unde te mai mă, tu? (…) Să-ți fac o hartă, așa, ca să înțelegit tu. Dacă te duci în Lamotești, sunt Bibiloi, cu Mustață și cu Bebică (n.r. membru al clanului Ștoacă și ginere al lui Gheorghe Mustață, liderul galeriei FCSB), dacă te duci mai sus, spre Ferentari, te ia Robert al lui Ioc, dacă te duci pe Decebal sau Herăstrău, te iau Caranii (…). Dacă te duci în Centrul Istoric, te bate iar Coșoianu (n.r. luptătorul Gabriel Coșoianu), dar și Bujie, te duci mai sus, de iau cei din clanul Cocalarilor, iar spre cluburi, bodyguarzii de la Mia Musica, pe care i-ai legat”, a spus Valentin Băluș, alias Vali Nebunu.

În replică, Marius Alecu le-a transmis fraților Băluș că nu se teme de nimeni și că intenționează să-i bată de unul singur, atunci când va avea ocazia să-i întâlnească.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Programul „Străzi deschise” weekendul 27 și 28 aprilie: Ce facem pe Calea Victoriei?