Liderul nord-coreean recidivează și amenință cu folosirea ”preventivă” a armei nucleare: ”Colacul de salvare care garantează securitatea ţării noastre”

Liderul nord-coreean recidivează și amenință cu folosirea ”preventivă” a armei nucleare: ”Colacul de salvare care garantează securitatea ţării noastre”
Liderul nord-coreean Kim Jong Un | Foto - Profimedia Images
Publicat: 30/04/2022, 11:21
Actualizat: 30/04/2022, 11:25

Liderul nord-coreean Kim Jong Un este recunoscut deja pentru declarațiile războinice pe care le face de fiecare dată când are ocazia, iar amenințările sale cu folosirea armelor nucleare nu mai surprind pe nimeni.

Există ”forțe ostile” care atentează la securitatea și suveranitatea Coreei de Nord, spune Kim Jong Un, iar țara sa trebui să își dezvolte, constant, arsenalul nuclear de care dispune. ”Nimeni nu va avea curajul să provoace Coreea de Nord”, insistă liderul de la Phenian.

Coreea de Nord ar putea recurge, ”preventiv”, la folosirea armelor nucleare pentru a contracara ”forţe ostile”. Este nevoie de menținerea unei superiorități absolute a forţelor armate nord-coreene, iar ţara trebuie să fie capabilă ”să controleze şi să contracareze preventiv orice încercări periculoase şi ameninţări, dacă va fi necesar”, a declarat Kim Jong Un în timpul unei întâlniri cu mai mulți ofițeri superiori, potrivit Digi 24.

Coreea de Nord trebuie să dispună de o ”forţă militară zdrobitoare pe care să nu o poată provoca nicio putere din lume”, a afirmat Kim Jong Un. Acesta ar fi, de fapt, ”colacul de salvare care garantează securitatea ţării noastre”, a mai spus liderul nord-coreean.

Analist: ”Relațiile dintre Coreea și SUA și Coreea de Nord vor fi tensionate în această perioadă”

De la începutul anului 2022, Coreea de Nord a efectuat a12 teste cu rachete. Analiştii militari spun astfel de exerciții au ca scop ”forțarea” Statelor Unite să accepte Coreea de Nord ca putere nucleară.

În același timp, regimul de la Phenian și-ar dori foarte multi ca sancţiunile internaţionale care paralizaseră economia – înainte de pandemia de coronavirus și de închiderea granițelor din cauza măsurilor de restricție – să fie ridicate.

Kim Jong-ha, analist de securitate la Universitatea Hannam din Coreea de Sud, a declarat că pot fi anticipate exerciții militare-răspuns din partea SUA și a Coreei de Sud, iar relațiile vor fi din ce în ce mai tensionate.

”Coreea de Sud a lansat deja rachete și se așteaptă ca SUA și Coreea de Sud să răspundă provocărilor Coreei de Nord prin exerciții militare. Ca urmare, relațiile dintre Coreea și SUA și Coreea de Nord vor fi tensionate în această perioadă”, a declarat Kim Jong-ha.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politicăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase