LIVE UPDATE | Război în Ucraina, ziua 153. Gazprom reduce livrările de gaz prin Nord Stream 1 / Zelenski îl acuză pe Putin de un „război deschis al gazelor” / Donețk, sub tirurile intensive ale armatei ruse

LIVE UPDATE | Război în Ucraina, ziua 153. Gazprom reduce livrările de gaz prin Nord Stream 1 / Zelenski îl acuză pe Putin de un „război deschis al gazelor” / Donețk, sub tirurile intensive ale armatei ruse
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 26/07/2022, 07:18

Rusia intensifică atacurile aeriene în regiunea Donețk, în orașe precum Bakhmut, Kramatorsk, Chasiv Yar, Sloviansk şi Kostyantynivka, precum şi în satele din jur.

UPDATE 7:00. Rachetele care au vizat Bakhmut, Kramatorsk și Kostyantynivka au distrus școli, case, fabrici, piețe și zone industriale.

Gigantul rus Gazprom a crescut brusc presiunea în conducta care livrează gazul rusesc în Europa, fără să facă un anunț prealabil, a declarat marți compania de stat ucraineană care operează gazoductul.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că Turcia speră ca Kievul și Moscova să respecte responsabilitățile cu privire la exporturile de cereale ucrainene.

Ucraina, Rusia, Naţiunile Unite şi Turcia au semnat vineri acordul care vizează să ofere navelor un pasaj sigur pentru a trece prin trei porturi ucrainene din Marea Neagră, care au fost blocate de Rusia de la invazia sa din 24 februarie.

Luni, compania rusă Gazprom a anunțat reducerea semnificativă a fluxului prin gazoductul Nord Stream 1. Gazprom redusese deja de la 167 milioane metri cubi la 67 milioane metri cubi livrările de gaze prin conducta Nord Stream 1. Acum, producția va fi diminuată la nivelul de doar 20%.

Sursa: Profimedia

Rezumatul zilei 152 de război ruso-ucrainean

  • Primele transporturi de cereale ucrainene ar putea părăsi porturile de la Marea Neagră în câteva zile, în cadrul unui acord negociat de ONU, scrie Mediafax.
  • Germania acuză Rusia că recurge la „pretexte” pentru a forţa Occidentul să nu mai susţină Ucraina
    Moscova: Kievul vrea să detoneze agenţi toxici în Sloviansk
  • Serviciile de securitate ucrainene au arestat la Kiev un presupus colaborator rus
  • Ucraina a primit primele 3 tancuri de tip Gepard trimise din Germania, a anunţat guvernul de la Kiev
  • Pierderile din rândurile ruse de la ziua atacului Moscovei asupra Ucrainei din 24 februarie s-ar ridica la 39.700.
  • Ucrainenii susţin că au făcut progrese pe frontul din regiunea Herson.
  • Institutul pentru Studierea Războiului din SUA susţine că Rusia apelează la companii militare private pentru a susţine eforturile de recrutare care să genereze puterea de luptă de care Putin are nevoie în Ucraina.
  • Preşedintele ucrainean Voldomir Zelenski susţine că armata rusă este conştientă că va fi învinsă pe câmpul de luptă de către ucraineni.
Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult