UPDATE | Cererea de liberare condiționată a lui Liviu Dragnea, respinsă. Avocat: „Se vrea ca el să nu iasă”

UPDATE | Cererea de liberare condiționată a lui Liviu Dragnea, respinsă. Avocat: „Se vrea ca el să nu iasă”
Liviu Dragnea (FOTO: Mediafax FOTO / Andreea Alexandru)
Publicat: 27/04/2021, 15:00
Actualizat: 27/04/2021, 20:18

Dosarul privind liberarea condiționată a fostului lider PSD, Liviu Dragnea, încarcerat la Penitenciarul Rahova, s-a judecat marți, la Judecătoria Sectorului 5.

Avocata Flavia Teodosiu spune că Liviu Dragnea îndeplinea toate condițiile pentru a fi liberat condiționat.

Pentru mine, este o surpriză foarte neplăcută faptul că s-a respins cererea de liberare condiționată ca neîntemeiată, condiții în care este prevăzută de lege, condițiile care sunt stipulate de art. 59 din Codul Penal vechi dispun clar asupra unor elemente/conditii care trebuie îndeplinite. El le-a îndeplinit pe toate, chiar excesiv, aș putea spune, dintre condiții, motiv pentru care nu pot decât să cred că ăsta este sistemul. Se vrea ca el să nu iasă de acolo, cel puțin acum, din varii motive, nu le cunosc. Pentru mine, este o mare durere să văd că acest sistem funcționează în felul în care funcționează”, a declarat avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, pentru Gândul.

Liviu Dragnea nu poate părăsi Penitenciarul Rahova, după ce magistrații Judecătoriei Sectorului 5 au respins, marți, cererea de liberare condiționată. Judecătorul a stabilit că Liviu Dragnea are dreptul să facă următoarea cerere de liberare condiționată după 27 mai.

”Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Dragnea Nicolae Liviu. Fixează termen după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiţionată pot fi reînnoite la data de 27.06.2021”, potrivit deciziei instanței.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în termen de trei zile. Tribunalul București va decide definitiv dacă fostul lider PSD iese din penitenciar.

Știrea inițială: În 21 aprilie, Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv pentru eliberare din partea Comisiei Penitenciarului Rahova, iar decizia finală o va lua instanța.

Două zile mai târziu, el a câștigat procesul cu Penitenciarul Rahova, în care cerea recunoașterea zilelor pe care le-ar fi putut câștiga prin muncă dacă ar fi fost lăsat să lucreze.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Codrin Ștefănescu, mesaj pentru Liviu Dragnea, după ce fostul lider PSD a câștigat procesul împotriva Penitenciarului Rahova: ”Te așteptăm acasă, camarade”

Codrin Ștefănescu a transmis un mesaj pentru Liviu Dragnea, după ce acesta a câștigat procesul în care cerea recunoașterea zilelor pe care le-ar fi putut câștiga prin muncă dacă ar fi fost lăsat să lucreze.

„Te așteptăm acasă, camarade”, este mesajul de susținere a lui Codrin Ștefănescu, după victoria lui Liviu Dragnea împotriva Administrației Penitenciarului Rahova.

Te așteptăm acasă, camarade! E prea mult si prea strigātor la cer ceea ce ai pătimit! Ai fost deținut politic și toți au inteles asta! E timpul sā te întorci acaaā și sā decizi ce și cum! Acum!, scrie Codrin Ștefănescu pe Facebook.

Marcel Ciolacu, despre eliberarea lui Liviu Dragnea din închisoare: „Este posibil să mergem la o partidă de pescuit dacă îi va face plăcere”

Marcel Ciolacu a vorbit, recent, în cadrul unei emisiuni de la Digi 24, despre fostul lider PSD, mărturisind că nu l-a sunat şi nici nu l-a vizitat pe Liviu Dragnea în închisoare, fiind „exclus” să discute cu fostul lider al social-democraţilor în perioada în care a fost preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă l-a sunat sau vizitat pe Liviu Dragnea de când fostul lider PSD se află la închisoare.

Nu. Presupun că trebuie să fii pe o listă. Nici nu am comunicat telefonic. Cât timp am fost preşedintele Camerei, era exclus acest lucru pentru că o impunea funcţia pe care o aveam în statul român. N-am avut o comunicare. Îmi pare rău unde este Liviu Dragnea”, a declarat Marcel Ciolacu, sâmbătă seara, la Digi 24.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Cum transformi Dacia Duster în rulotă cu bani puțini - GALERIE FOTO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce culoare aveau cele mai vechi molecule colorate de pe Pământ?