Liviu Dragnea ar putea fi transferat la Ploiești sau Timișoara. Apropiații fostului lider al PSD sunt alarmați: “E un abuz!”

Liviu Dragnea ar putea fi transferat la Ploiești sau Timișoara.  Apropiații fostului lider al PSD sunt alarmați: “E un abuz!”
Publicat: 22/12/2020, 20:54
Actualizat: 22/12/2020, 20:58

Starea de sănătate a lui Liviu Dragnea este un motiv de îngrijorare pentru familie. Fostul lider PSD ar putea fi mutat de la penitenciarul Jilava. O sursă apropiată fostului lider PSD aduce acuzații cu privire la un posibil abuz care ar determina ca Dragnea să fie transferat la un penitenciar din afara Bucureștiului, dacă ar fi confirmat cu Covid-19. 

Apropiatul lui Dragnea a declarat pentru Fanatik că transferul în aceste condiții ar fi un abuz pentru că  Spitalul Penitenciar Jilava este desemnat ca unitate Covid.

O sursă apropiată fostului lider PSD aduce acuzații cu privire la un posibil abuz

„M-a sunat și mi-a zis că s-au gândit ăștia ca să mai facă un test și dacă iese tot pozitiv să îl trimită la Ploiești sau la Timișoara. Asta e un abuz!

Adică dacă ar ieși tot pozitiv de ce nu l-ar tine tot la Jilava că e spital COVID? De ce dintr-o dată a apărut varianta asta cu Ploiești sau Timișoara, în condițiile în care ea nu există nici în lege, nici în protocolul de tratament pentru COVID, nici nu s-a întâmplat în cazul altora? Nu au reușit să ii facă de petrecanie la Jilava și acum vor să îl mute altundeva?!”, a declarat o sursă apropiată a lui Dragnea pentru Fanatik.

Starea de sănătate a lui Liviu Dragnea, infectat cu COVID-19, s-a agravat și mai tare. Prietenul său, Codrin Ștefănescu, fost membru PSD, a făcut anunțul săptămâna trecută.

„Vā anunț cā starea de sănătate a lui Liviu Dragnea s-a agravat! Brusc! Când a fost transferat la spitalul penitenciarului Jilava era asimptomatic. M-a sunat atunci și v-am informat pe toți! De 2 zile nu reușim sa luam legătura cu el, iar cei de acolo refuzā sā dea orice explicație familiei, avocatului sau presei! Vā voi ține la curent când vom afla detalii!”, a notat Ștefănescu pe pagina sa de Facebook.

Liviu Dragnea a împlinit în data de 28 octombrie 58 de ani. El se află în detenție din 27 mai 2019, atunci când a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.

În perioada de un an și jumătate cât a trecut de la momentul în care a fost condamnat, Liviu Dragnea a încercat de mai multe ori să obțină o scurtare a pedepsei sale. Toate încercările s-au dovedit a fi fără succes până acum.

Liviu Dragnea ar putea cere eliberarea condiționată după ce va fi executat două treimi din pedeapsă. În cazul său, este vorba despre 2 ani și 4 luni din condamnarea 3 ani și jumătate.

Irina Tănase, iubita lui Liviu Dragnea, a dezvăluit că fostul președinte al PSD nu va fi reprimit în Penitenciarul Rahova

Starea lui este bună, mai are o zi de carantină, mâine ar trebui să fie mutat înapoi la Rahova. Dar, se pare că va fi mutat la Ploiești sau la Timișoara. Explicație este că și dacă ar fi în libertate ar trebui să poarte mască timp de 10 zile. El le-a spus că mutarea la un alt penitenciar doar pentru că afară se poartă mască nu este valabilă.

Ei i-au spus să mai facă un test, azi sau mâine, pe care să îl plătească el, iar dacă iese pozitiv să fie mutat la Ploiești sau Timișoara. Este un haos, este ceva făcut pe repede înainte, împotriva lui. Tot el a plătit și testele de până acum”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase