Lovitură pentru Clotilde Armand. Comisarii Gărzii Naționale de Mediu desființează acuzațiile Primăriei Sectorului 1 în scandalul cu Romprest | DOCUMENT

Lovitură pentru Clotilde Armand. Comisarii Gărzii Naționale de Mediu desființează acuzațiile Primăriei Sectorului 1 în scandalul cu Romprest | DOCUMENT
Lovitură pentru Clotilde Armand
Publicat: 10/06/2021, 10:21

Ieri, în timpul emisiunii ”Punctul Culminat” de la România TV, jurnalistul Victor Ciutacu a prezentat raportul Gărzii Naționale de Mediu care desființează, practic, acuzațiile pe care Primăria Sectorului 1 – condusă de Clotilde Armand – le-a adus firmei Romprest în ”scandalul gunoaielor” din sector.

Potrivit acestui raport, ”toate prevederile legale sunt îndeplinite. Societatea (n.red. – Romprest) respectă toate prevederile legislaţiei şi nu e necesară aplicarea de sancţiuni contravenţionale”. 

”Azi au fost în control cei de la Garda de Mediu. Ştiam de existenţa acestui control. Voi înştiinţa din nou autorităţile. Este ceva la mintea cocoşului. E un contract în vigoare. Servicii acceptate la plată. Totul e perfect fără obiecţiuni. Nu e nimic anulat în instanţă”, a declarat Iancu Toader, avocatul Romprest, citat de România TV.

Primăria Sectorului 1 este obligată să plătească facturile restante

Primăria condusă de Clotilde Armand este obligată, menționează raportul Gărzii Naționale de Mediu, să plătească toate facturile restante acumulate de-a lungul timpului și ”să identifice şi să comunice modalitatea legală de eliminare a deşeurilor care nu mai necesită tratare”.

”Rezolvarea situaţiei financiare se va face prin achitarea de către Primăria Sectorului 1 a datoriilor restante acumulate. Obligarea autorităţilor publice, Primăria Muncipiului Bucureşti, şi a Primăriei Sectorului 1 să identifice şi să comunice modalitatea legală de eliminare a deşeurilor care nu mai necesită tratare”, se precizează în raportul prezentat de jurnalistul Victor Ciutacu.

”Echipa de comisari ai Gărzii de Mediu constată că societatea respectă prevederile legislaţiei privind protecţia mediului în vigoare, condiţiile impuse pentru desfăşurarea activităţii precizate în actele de reglementare şi măsurile dispuse de comisarii Gărzii de Mediu”, specifică raportul întocmit de comisarii Gărzii de Mediu.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că atât Primăria Sectorului 1, cât şi Romprest au obligaţia de a asigura în continuare serviciul de salubrizare.

Alin Stoica, prefectul Capitalei: ”Această discuţie despre cine are dreptate este o discuţie perdantă din start”

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că atât Primăria Sectorului 1, cât şi Romprest au obligaţia de a asigura în continuare serviciul de salubrizare.

”Prestatorul nu are voie să sisteze colectarea deşeurilor. Cu privire la celelalte servicii, poate reduce frecvenţa şi cantitatea, în măsura în care sunt întârzieri de peste 45 de zile (n.red. de la primirea facturii de autoritatea locală). La fel, Primăria Sectorului 1 trebuie să achite serviciile. Această discuţie despre cine are dreptate este o discuţie perdantă din start. Justiţia va decide, nu noi”, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Clotilde Armand a acuzat operatorul de salubrizare Romprest că nu ridică gunoaiele din sector, ”ca formă de șantaj, în pofida faptului că este un serviciu public”. Armand a depus, de altfel, și o solicitare la Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice solicitând ridicarea licența companiei.

Florin Cîțu: ”Contractele trebuie respectate”

La rândul său, Florin Cîțu a declarat că atât Primăria Sectorului 1, cât și Romprest trebuie să-și respecte obligațiile asumate prin contractele semnate, în contextului acestui scandal politico-juridic care a a dus la sufocarea străzilor din sector cu gunoaie.

”Este important ca toți cei care au avut contracte semnate să le respecte, şi de o parte şi de alta. Contractele trebuie respectate, cetățenii nu trebuie să sufere dintr-o dispută în instanţă. Până la o decizie în instanţă, toată lumea trebuie să îşi respecte angajamentele şi pe urma vedem deciziile instantei. Bineînţeles că ce vedem nu e ok. Garda de Mediu să îşi facă datoria şi dacă găsește vinovați să intervină în forţă şi să amendeze. Am vorbit cu prefectul azi, lucrurile sunt complicate, este important sa se respecte contractele şi la prestator şi la Primărie”, a transmis Florin Cîțu, potrivit sursei citate.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! S-a lăsat pe vine şi s-a văzut…
FOTO. Inna, imagini interzise cardiacilor! A ieșit așa în costum de baie
Alimente diuretice care combat retenția de apă și te ajută să slăbești
Răzvan Simion, ATAC la adresa Lidiei Buble?! Ce a putut spune în direct: „De un...
Își va continua cariera în Ceruri! Dănuț Radu, fotbalistul din cale afară de cuminte care...
Anunţ pentru cei afectaţi de inundaţii! Românii primesc MULŢI BANI de la stat
Iranienii au ieşit vineri la vot pentru alegerea preşedintelui ţării
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
Țara care se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 100 de ani. „Industria...
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! S-a lăsat pe vine şi s-a văzut…
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Prima mutare a lui Gică Hagi la Farul a fost făcută. Pe cine a transferat,...
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar...
Se spală de Rusalii 2021? Ce spun preoții. Este sărbătoare mare în calendarul ortodox
GERMANIA trimite o undă de ȘOC în Europa! Nimeni nu s-ar fi așteptat la așa...
Mormane de bani pe jos! Ce s-a întâmplat în ziua de Rusalii la mormântul lui...
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...