„Lui Putin nu-i pasă de soarta ta, știi asta”. Mesajul primit de Lukașenko de la un fost lider de stat

„Lui Putin nu-i pasă de soarta ta, știi asta”. Mesajul primit de Lukașenko de la un fost lider de stat
Sursa: Profimedia
Publicat: 26/03/2022, 10:08

Fostul lider al Georgiei, Mihail Sakașvili, aflat, în prezent, în închisoare, l-a avertizat pe președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, cu privire la intrarea sa în luptă cu Ucraina, ca aliat al Rusiei. „Dacă trimiți trupe în Ucraina, nu vei mai fi la putere în cel mult o lună”, a scris Mihail Sakașvili, pe Twitter.

„Luka, nu ți-am dat niciodată sfaturi proaste. Dacă trimiți trupe în Ucraina, nu vei mai fi la putere în cel mult o lună și vei ajunge foarte rău. Lui Putin nu-i pasă de soarta ta, știi asta”, l-a avertizat Sakașvili pe Lukașenko.


În prezent, fostul președinte al Georgiei se află în închisoare, după ce a fost condamnat, spune el, într-un dosar fabricat politic.

Lukașenko amenință cu un nou război mondial

Președintele belarus Alexandr Lukașenko, un aliat al Rusiei, a criticat oferta Poloniei de a trimite o misiune de menținere a păcii în Ucraina, spunând că, dacă acest lucru se va întâmpla, conflictul va escalada și asta „va însemna al treilea război mondial”.

Pe fondul escaladării războiului dintre Rusia și Ucraina, liderul autoritar al Belarusului a avertizat că desfășurarea unei forțe occidentale de menținere a păcii în Ucraina ar putea declanșa un război mondial.

Președintele belarus, care este un aliat major al Rusiei, a criticat propunerea poloneză de a trimite forțe occidentale în țara aflată în plin război și a spus că situația este „foarte tensionată”.

„Situația este foarte gravă și foarte tensionată. Realizați că acest lucru înseamnă un Al Treilea Război Mondial? Sau ce? Credeți că vom sta pe margine? Ei ne vor călca pur și simplu în picioare, nu vom avea timp nici măcar să scoatem un sunet”, a spus Aleksandr Lukașenko, conform AP.

Comentariile președintelui vin după ce oficiali din Statele Unite și NATO au susținut că Belarus s-ar putea alătura în curând forțelor Kremlinului în război.

În plus, comentariul lui Lukașenko vine după declarația președintelui rus Vladimir Putin, făcută la începutul invaziei Ucrainei, când a avertizat cu privire la „consecințe pe care nu le-ați văzut niciodată în istoria voastră” asupra lumii. El a spus că orice interferență străină în acțiunea militară a Moscovei ar declanșa un răspuns puternic din partea Rusiei.

Mai multe state au emis sancțiuni atât împotriva Rusiei, cât și împotriva aliatului său Belarus, în încercarea de a opri ofensa lor asupra Ucrainei.

Sâmbătă se împlinesc 31 de zile de cânt Rusia a invadat Ucraina

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult