Magda Bistriceanu, despre ”bunăstarea” văzută de Florin Cîțu: ”Iar mă întreb ce fumează Superman”

Magda Bistriceanu, despre ”bunăstarea” văzută de Florin Cîțu: ”Iar mă întreb ce fumează Superman”
Magda Bistriceanu
Publicat: 19/10/2021, 12:51

Premierul interimar Florin Cîțu a declarat că măsurile luate de guvern au avut ca rezultat o creștere a bunăstării românilor, în pofida părerilor contrare ale adversarilor politici.

Florin Cîțu consideră că economia României a fost stabilizată, iar creșterea economică este ”peste așteptări”, ceea ce are ca rezultat un deficit bugetar mai mic.

 ”Nu vă vorbesc constant despre bunăstare, vreau să vă spun că o guvernare liberală este acea care va aduce bunăstarea românilor. (…) Dacă anul acesta nu am fi stabilizat economia și nu am fi avut o creștere economică peste așteptări și nu ar fi fost venituri la buget peste așteptări, tot ceea ce facem în această iarnă cu reducerea sau cu compensarea facturilor, cu amânarea lor, cu plafonarea lor, toate acestea reprezintă costuri pe care le obținem de la buget, dacă nu aveam bani, în plus, la buget, dacă nu aveam creștere economică mai mare, am fi avut un deficit bugetar mai mare. Nu avem”, a precizat Florin Cîțu.

Asta înseamnă că avem mai mulți bani de împărțit și aceștia îi vor ajuta pe românii care au nevoie. Acolo se vede, în acest moment, această creștere economică peste așteptări și faptul că am gestionat bine această economie. Se vede la toți românii. Este important la români să se vadă”

 Florin Cîțu

Magda Bistriceanu: ”Suntem orbi și nu vedem bunăstarea”

În replică, analistul politic Magda Bistriceanu scrie, în mediul online, că Florin Cîțu insistă în a transmite că românii trăiesc mai bine și că bunăstarea nu poate fi contestată de nimeni, numai că această bunăstare pare a fi desprinsă din poezia eminesciană: ”Azi o vedem și nu e”.

În același timp, analistul politic își pune și o întrebare retorică, dorind să afle, totuși, ”ce fumează Superman” înainte de a oferi românilor astfel de declarații optimiste.

”Cîțu insistă: «Bunăstarea se vede la toți românii, este important să se vadă». Și iar mă întreb ce fumează Superman?!?  Că noi suntem orbi și nu vedem bunăstarea”, a scris Magda Bistriceanu pe pagina sa de socializare.

Nu cu mult timp în urmă, Magda Bistriceanu i-a transmis lui Florin Cîțu că ”a încurcat țigările”, după ce acesta a declarat că ia în calcul susținerea PSD pentru un guvern minoritar (mai multe detalii AICI).

Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult