Magda Bistriceanu, după ce Iohannis l-a desemnat pe Cioloș candidat la funcția de premier: ”Hai să vedem dacă liberalii renunță la Superman”

Magda Bistriceanu, după ce Iohannis l-a desemnat pe Cioloș candidat la funcția de premier: ”Hai să vedem dacă liberalii renunță la Superman”
Magda Bistriceanu
Publicat: 11/10/2021, 18:52
Actualizat: 11/10/2021, 19:00

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș – liderul USR – candidat la funcția de prim-ministru, în urma negocierilor cu partidele politice, derulate la Cotroceni.

Există ”chestiuni” care trebuie rezolvate cu prioritate, a declarat Klaus Iohannis, ”indiferent cine guvernează”.

”Am avut astăzi consultări cu formațiunile parlamentare, după ce Guvernul a fost demis prin moțiune de cenzură. În toate discuțiile am reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate indiferent cine guvernează”, a declarat președintele României după ce a discutat, luni, cu reprezentanții PNL, PSD, USR, AUR, UDMR, dar și ai minorităților naționale.

Potrivit celor transmise de șeful statului, au existat abordări și propuneri diverse, în timpul negocierilor, însă a fost reținută doar una, Dacian Cioloș.

”Formațiunile politice au venit cu diferite abordări, cu diferite propuneri, așa cum reprezentanții acestor formațiuni le-au prezentat și opiniei publice. Din toate aceste propuneri, eu am reținut una, pe care o voi și pune în practică, și anume am decis să desemnez pentru poziția de candidat la funcția de Prim-ministru pe domnul Dacian Cioloș”, a spus șeful statului.

Magda Bistriceanu: ”Bun așa”

Analistul politic Magda Bistriceanu a punctat, în mediul online, pe marginea deciziei luate de Klaus Iohannis, ridicând și un semn de întrebare.

Vor fi sau nu liberalii de acord că renunțe, în astfel de condiții, la Florin Cîțu, propunerea pentru funcția de premier?

”Iohannis îl desemnează pe Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru. Bun așa! Hai să vedem dacă liberalii se raliază cu propunerea președintelui și renunță la Superman”, a scris Magda Bistriceanu pe pagina sa de socializare.

Pe de altă parte, unul dintre urmăritorii online ai analistului politic a lansat ipoteza confirm căreia desemnarea lui Cioloș ca posibil premier ar fi doar un fel de ”perdea de fum”, în condițiile în care acesta nu ar avea o majoritate liniștitoare, urmând ca președintele să facă o nouă propunere.

Magda Bistriceanu a răspuns scurt: ”Superman”, semn că ”apele politichiei”, cel puțin deocamdată, sunt departe de a fi liniștite și orice scenariu – chiar și ”Florin Cîțu Reloaded” poate deveni realitate.

Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult