EXCLUSIV | Magistratul controversat Bogdan Pîrlog preia interimar conducerea Parchetului Militar București. Prim-procurorul Ionel Corbu pleacă trei ani la MJ. Cine se pregătește să îl înlocuiască

EXCLUSIV | Magistratul controversat Bogdan Pîrlog preia interimar conducerea Parchetului Militar București. Prim-procurorul Ionel Corbu pleacă trei ani la MJ. Cine se pregătește să îl înlocuiască

Procurorul militar Bogdan Pîrlog va conduce Parchetul Militar Teritorial București, ca interimar, după ce prim-procurorul Ionel Corbu pleacă prin detașare, pentru trei ani, la Corpul de control al ministrului Justiției, Cătălin Predoiu.

În ședința de marți a Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a fost decisă detașarea procurorului militar, șef al Parchetului Militar Teritorial București, la Ministerul Justiției, unde va lucra la Corpul de control al ministrului.

Prin suplimentarea ordinii de zi, Secția pentru procurori a CSM a hotărât: “(…) detașarea la Ministerul Justiției (MJ) – Direcția Corpul de control al ministrului a domnului Corbu Ionel – prim-procuror militar la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București pentru o perioadă de 3 ani, începând cu data de 14.02.2022“. Decizia a fost luată cu unanimitate.

Din 14 februarie, va asigura interimatul adjunctul acestuia, controversatul procuror militar Bogdan Pîrlog, inițiatorul dosarului ”10 august”, după ce a participat ca “observator de serviciu”, chemat la un suc de un amic din Direcția Jandarmeriei București.

Surse judiciare din Justiție au dezvăluit, pentru Gândul, că delegarea pe funcția lăsată liberă de Corbu va fi făcută, pentru șase luni, tot de către Secția pentru procurori și că se pregătește să vină pe acest scaun procurorul militar Adrian Nicolau. Acesta a fost șeful Parchetului Miltar de pe lângă Curtea Militară de Apel până de curând, când i s-a încheiat mandatul și în locul său a fost numit magistratul Paul Truică. Cu alte cuvinte, a fost șeful lui Ionel Corbu. Aceleași surse arată că este posibil ca Pîrlog, despre care se știe că are prieteni în rândul unor membri ai CSM, să încerce ca interimatul său să țină cât mai mult.

La Parchetul Militar Teritorial București se află în lucru mai multe dosare importante, printre care se numără cel în care șeful Jandarmeriei Române, Alin Mastan, este acuzat de abuz în funcție, în urma plângerii făcute de șeful Jandarmeriei Pitești, col. Gheorghe Lupescu, despre care Gândul a scris în premieră.

Un alt dosar în lucru la PMTB este cel care vizează modul în care a acționat Jandarmeria care asigura paza Parlamentului la protestul generat de partidul AUR.

Tot la PTMB se derulează și bizara anchetă cerută de conducerea Jandarmeriei împotriva jandarmului care a căzut de pe cal de Ziua Națională, incident care a avut loc la București și ale cărui imagini au devenit virale pe rețelele de socializare și în media.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului