Mai multe persoane ucise și altele rănite de un bărbat înarmat cu arc și săgeți, în Norvegia

Mai multe persoane ucise și altele rănite de un bărbat înarmat cu arc și săgeți, în Norvegia
Mai multe persoane ucise și altele rănite de un bărbat înarmat cu arc și săgeți, în Norvegia / Foto generic: Pixabay.com
Publicat: 13/10/2021, 23:41

Un bărbat înarmat cu un arc și săgeți a omorât mai multe persoane și a rănit alte câteva miercuri, la Kongsberg, în sud-estul Norvegiei, înainte de a fi arestat de oamenii legii, informează AFP și Reuters.

„Din nefericire, confirmăm că există mai mulţi răniţi şi, tot din nefericire, mai multe persoane au fost ucise”, a anunțat şeful poliţiei locale, Oyvind Aas, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

„Bărbatul care a comis acest act a fost arestat de poliţie şi, potrivit informaţiilor noastre, există o singură persoană implicată”, a continuat oficialul norvegian.

Motivul din spatele atacului, care s-a produs în mai multe locuri din Kongsberg, este deocamdată nedeterminat. Poliţia nu a furnizat detalii despre suspect, în afară de faptul că este vorba despre un bărbat care a fost dus la secţia de poliţie din oraşul învecinat Drammen.

„Nu este în curs nicio căutare activă pentru a găsi alte persoane”, a spus Oyvind Aas.

Potrivit canalului TV2, individul avea asupra lui şi un cuţit, precum şi alte câteva arme.

Răniţii au fost internaţi în spital. Nici numărul lor, nici starea lor nu este cunoscută deocamdată.

Incidentul s-a produs cu puţin înainte de orele 18.30 (16.30 GMT) în centrul oraşului Kongsberg.

Pe Twitter, poliţia locală a indicat că un individ a fost văzut înarmat cu un arc şi săgeţi şi că le-a folosit ţintind mai multe persoane.

Populaţia a fost îndemnată să rămână acasă. Câteva cartiere au fost izolate, imagini la televiziune arătând o masivă desfăşurare de forţe de poliţie înarmate şi de ambulanţe.

Totodată, au fost trimise un elicopter şi o echipă de deminare.

Serviciile de informaţii interne (PST) au fost alertate.

Postul naţional de radio şi televiziune NRK a publicat pe site-ul său o fotografie trimisă de un martor care arăta o săgeată neagră înfiptă adânc într-un perete.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase