Mai mulți români au rămas blocați în aeroport la Istanbul pentru că nu aveau teste PCR

Mai mulți români au rămas blocați în aeroport la Istanbul pentru că nu aveau teste PCR
Fotografie cu caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 07/02/2021, 14:10

Unsprezece români care ar fi trebuit să revină în România, la Cluj-Napoca, au avut neplăcuta surpriză de a nu fi lăsați să urce la bordul avionului Turkish Airlines de la Istanbul.

Totul s-a întâmplat în cursul dimineții de duminică, iar românilor le-a fost explicat că nu se pot urca în avionul care ar fi urmat să îi ducă acasă pentru că nu aveau asupra lor un test PCR negativ, informează Antena 3.

Sursa citată adaugă că testul PCR este obligatoriu abia din data de 12 februarie, dar din alte destinații decât Istanbul.

Situația, provocată de o eroare a Turkish Airlines

Directorul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, unde ar fi trebuit să ajungă românii, a explicat că situația a fost provocată de o eroare a angajaților companiei aeriene și a adăugat că obligativitatea dețineriii unui test PCR este valabilă din 12 februarie.

Totodată, acesta a făcut apel la pasageri să verifice condițiile de călătorie, atât din țările de destinație, cât și din cele de tranzit.

Românii vor ajunge în țară luni

Acesta a mai spus că cele 11 persoane au primit cazare din partea Turkish Airlines și vor sosi în România în cursul zilei de luni.

„Din păcate, a fost o eroare a agentului de handling care reprezenta Turkish Airlines. Într-adevăr, numai din 12 februarie sunt aplicabile anumite măsuri pentru țări de conexiune. Turkish Airlines le asigură cazare și mâine pasagerii vor sosi la Cluj, prin București.

Turkish Airlines a corectat această eroare către toate stațiile lor. Îi rugăm pe pasageri să se informeze înainte de zbor pentru că sunt modificări foarte dese în ceea ce privește situația din anumite țări. Din Turcia nici după 12 februarie nu vor trebui să aibă test PCR, dar din anumite țări de conexiune, da. Deci, din 12 februarie, îi rugăm pe toți pasagerii să vadă situația din țările din care se îmbarcă astfel încât să facă testul PCR la nevoie”, a declarat David Cicero, director Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca.