FOTO-VIDEO | Instanța respinge contestația la arestul preventiv a Mirunei Pascu, mama șoferului de 19 ani care a ucis doi tineri la „2 Mai”

FOTO-VIDEO | Instanța respinge contestația la arestul preventiv a Mirunei Pascu, mama șoferului de 19 ani care a ucis doi tineri la „2 Mai”
Mama lui Vlad Pascu contestă arestul preventiv
Publicat: 21/09/2023, 13:44
Actualizat: 21/09/2023, 18:10

Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, șoferul de 19 ani care a ucis doi tineri la „2 Mai”, a contestat, joi, arestul preventiv, la Curtea de Apel București (CAB).

UPDATE ora 18:00. Instanța respinge contestația Mirunei Pascu ca nefondată

Știrea inițială. Mama tânărului care s-a urcat drogat la volan a fost adusă, joi, din Arestul central, la Curtea de Apel București, unde a încercat să îi convingă pe magistrați să fie lăsată în libertate.

Magistrații au rămas în pronunțare și vor stabili dacă ridică măsura arestului preventiv în cazul Mirunei Pascu.

Mama lui Vlad Pascu contestă arestul preventiv / Sursa foto: Alexandra Pandrea (GÂNDUL)
Mama lui Vlad Pascu contestă arestul preventiv / Sursa foto: GÂNDUL

Miruna Pascu, închisă împreună cu două hoațe cuminți

Miruna Pascu, mama șoferului în vârstă de 19 ani care s-a urcat drogat la volan și a ucis doi tineri, la 2 Mai, în dimineața zilei de 19 august, a fost încarcerată în Arestul Central al Poliției Capitalei, într-o cameră cu alte două femei. Aflată în detenție, aceasta a început deja să-și construiască apărarea.

Imediat după ce Vlad Pascu, un narcoman din București, a condus drogat și a curmat două vieți, polițiștii structurilor de combatere a criminalității organizate și procurorii DIICOT au declanșat o amplă anchetă.

Autoritățile voiau să afle cine îi aproviziona cu droguri pe tânărul de bani gata, dar și pe prietenii acestuia, în condițiile în care, din filmulețele publicate pe rețelele de socializare, reieșea că aceștia și-au făcut, din consumul de stupefiante, un mod de viață.

Așa s-a aflat că principalul dealer al lui Pascu era chiar prietenul său cel mai bun, Tudor Duma, zis Maru, care, la rândul său, cumpăra droguri, în regim en-gros, de la doi frați din cartierul bucureștean Berceni.

În plus, după mai multe zile de arest de preventiv, Vlad Pascu i-a denunțat pe toți în fața procurorilor anti-mafia, astfel că probatoriul a fost mult mai ușor de realizat.

În paralel însă, în economia anchetei a apărut și numele mamei lui Pascu, Miruna, care a fost denunțată de o fată minoră, care s-a drogat cu fiul ei înaintea producerii tragediei de la 2 Mai și care era martor în dosarul deschis de Poliția Rutieră Constanța.

Adolescenta fusese nominalizată ca martor după ce, înainte de producerea tragediei, postase un filmuleț din care reieșea că s-ar fi drogat cu oxicodonă alături de șoferul ucigaș.

În acest sens, au existat și mai multe interceptări în care Miruna Pascu încerca s-o determine, chiar și sub amenințare, să mintă în fața procurorilor și să spună fie că nu s-a drogat împreună cu Vlad, iar în clipul postat pe internet „a jucat teatru”.

Mai mult, audiată la DIICOT, minora a mai spus că mama lui Pascu nu era străină de viciul fiului ei și că, uneori, ea însăși i-ar fi dat unele substanțe interzise.

Miruna Pascu, amabilă cu paznicii de la arest

Ca urmare, joi dimineață, procurorii au descins cu mascații la adresa din București a Mirunei Pascu. După ce, inițial, ar fi ripostat verbal și ar fi spus că este victima unui abuz, femeia ar fi izbucnit în plâns atunci când a realizat că, împotriva ei, există probe care o pot trimite după gratii.

Așa a și fost, în condițiile în care joi a fost reținută, iar, vineri seară, magistrații Tribunalului București au hotărât arestarea ei pentru 30 de zile.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că, la scurt timp după ce i s-au făcut analizele și a fost cazată în camera de detenție, Miruna Pascu a fost vizitată de avocat, pentru a-și pregăti, în continuare, apărarea.

Totodată, sursele citate au precizat că mama lui Vlad Pascu a fost închisă într-o celulă în care se află alte două femei. Acestea ar fi arestate, spun sursele Gândul, pentru furt, însă fără să fi comis faptele cu violență.

Dacă, inițial, Miruna Pascu ar fi avut o atitudine agresivă față de procurorii care au participat la percheziție, odată ajunsă în Arestul Central, femeia ar fi avut o atitudine prietenoasă și ar fi respectat, până acum, toate regulile regimului de detenție.

Vlad Pascu a intrat cu mașina într-un grup de tineri. Doi au murit pe loc

Vlad Pascu a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, de magistrații Judecătoriei Mangalia pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, fugă de la locul accidentului și conducere sub influența drogurilor.

În dimineața zilei de 19 august acesta a intrat cu mașina într-un grup de tineri care se deplasa pe șosea, într-o zonă fără trotuare din stațiunea 2 Mai. Potrivit Poliției Constanța, accidentul s-a produs în jurul orei 05.25, pe DN 39, în apropierea localității Vama Veche.

În urma accidentului rutier, au decedat la fața locului o tânără de 20 de ani și un tânăr de 21 de ani. De asemenea, au mai fost răniți doi băieți, de 19 ani, respectiv 20 de ani și o tânără, de 20 de ani.

Vă recomandăm să citiți și:

Mihai PASCU, tatăl șoferului drogat care a intrat cu mașina în turiști la 2 Mai, nou gest controversat. Ce a făcut la Poliție

EXCLUSIV | Bărbatul misterios care îl droga pe Vlad Pascu, în copilărie. Ce a pățit ucigașul de la 2 Mai când era doar un băiețel nevinovat

Ce a povestit la DIICOT ucigașul de la 2 Mai, ca să-și salveze pielea. Procurorii au extins cercetările pe numele lui Vlad Pascu

EXCLUSIV | Dealerii care îi aprovizionau cu droguri pe Vlad Pascu și grupul lui de narcomani aveau legături strânse cu temutul clan al Sportivilor

Sursa foto: Alexandra Pandrea (GÂNDUL)

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Ce pește e indicat în ziua de Florii. Recomandare pentru cei care au postit
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?