VIDEO | Marcel Ciolacu, acid la adresa lui Rareş Bogdan după ce l-a criticat pe ministrul Sănătății: „Am crezut că vorbim lucruri serioase, nu cred că e un subiect pentru coaliție. Nu am ce să îi reproșez lui Alexandru Rafila”

Publicat: 20/01/2022, 19:24
Actualizat: 20/01/2022, 19:28

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat înainte de a intra în şedinţa coaliţiei că Rareş Bogdan nu este un subiect pentru coaliţia de Guvernare. Având în vedere preconizarea pe care o face prim-vicepreşedintele PNL cu privire la posibila rupere a coaliţiei după un an, liderul social-democraţilor a afirmat că a considerat necesar să ceară explicaţii liberalilor.

„Am crezut că vorbim despre lucruri serioase, nu cred că Rareş Bogdan este un subiect pentru coaliţie”, a declarat Marcel Ciolacu înainte de a intra în şedinţa coaliţiei de joi.

Social-democratul a explicat că liderul liberal „a transmis că acestă coaliţie va dura un an de zile. E normal că am vrut să întreb coaliţia, poate dânşii ştiu mai multe”.

„Eu observ că domnul Rareş Bogdan a spus că sunt proşti miniştrii PNL-ului. Este o problema intre mine si Rares Bogdan sau o problema intre el si PNL”, a mai întrebat ironic preşedintele PSD.

Preşedintele PSD a reacţionat, astfel, după ce mai mulţi lideri ai PNL, precum Florin Cîţu şi Rareş Bogdan, l-au criticat pe ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, pentru deciziile luate în combaterea pandemiei, printre care abandonarea discuţiilor privind introducerea certificatului verde la locul de muncă.

„Am să îi cer domnului ministru Rafila să îşi ceară scuze că nu mai sunt 500 de decese pe zi. Eu domnului Rafila categoric nu am ce să îi reproşez. După atâta timp când s-au luat măsuri şi pentru organizatea ATI, cu antiviralele, cu medicamentele inovative din spitale. Se şi văd”, a transmis liderul social-democraţilor, joi, la Parlament.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a transmis, într-un interviu la Digi 24, că decizia renunţării la proiectul de lege privind introducerea Certificatului Verde la locul de muncă a venit din partea ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila.

De asemenea, Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, a declarat că Alexandru Rafila a „jucat cu ochii la sondaje” atunci când a trebuit să ia o decizie privind introducerea Certificatului Verde, fiind o măsură nepopulară, şi nu „cu ochii la sănătatea românilor”.

Europarlamentarul a mai precizat că partidul său ar fi trebuit să ceară înlocuirea ministrului Rafila după atacurile pe care le-a avut la adresa lui Florin Cîţu privind certificatul verde şi campania de vaccinare.


Vă recomandăm și:

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult