Marcel Ciolacu: ”Proiectul PSD privind finalizarea hidrocentralelor abandonate a fost adoptat, astăzi, în Parlament”

Marcel Ciolacu: ”Proiectul PSD privind finalizarea hidrocentralelor abandonate a fost adoptat, astăzi, în Parlament”
Publicat: 23/03/2022, 17:01
Actualizat: 23/03/2022, 17:03

Marcel Ciolacu – președintele Partidului Social Democrat (PSD) – a anunțat, miercuri, că în Parlamentul României a fost adoptat un proiect al social-democraților referitor la finalizarea hidrocentralelor abandonate.

În contextul conflictului din Ucraina și nu numai, capacitata energetică a României ar trebui să crească rapid, a scris liderul PSD în mediul online, accentul fiind pus pe producția de ”energie ieftină și curată”.

Din păcate, a mai scris Marcel Ciolacu, deficitul de energie din România a avut ca rezultat o nedorită creștere a prețurilor, iar România nu își mai poate permite să rateze investiții în energie de sute de milioane de euro.

”Proiectul PSD privind finalizarea hidrocentralelor abandonate a fost adoptat astăzi în Parlament. Este absolut necesar să creștem rapid capacitatea energetică a României, mai ales a producției de energie ieftină și curată. România nu își mai poate permite să piardă investiții în energie de sute de milioane de euro, bani publici, în actualul context când deficitul de energie a aruncat toate prețurile în aer”, a precizat liderul social-democraților.

Marcel Ciolacu: ”USR vrea ca populația și mediul de afaceri românesc să plătească și mai mult la energie!”

Potrivit lui Marcel Ciolacu, proiectul adoptat miercuri va permite să fie reluate și finalizate investiții majore:

  • Răstolița hidrocentrală realizată în proporție de 92%, pentru care s-au cheltuit peste 200 de milioane de euro și care poate produce lunar peste 9000 MWH;
  • Valea Jiului – hidrocentralele Bumbești – realizată 90%, Dumitra – realizată 98%, pentru care s-au cheltuit deja peste 155 de milioane de euro și care pot aduce în sistem peste 21.000 de MWH, în fiecare lună.
  • Peste 300.000 de locuințe ar putea fi alimentate cu energie electrică, tot timpul, prin producția acestor hidrocentrale

Liderul social-democrat a mai scris, pe pagina sa de Facebook, că – în timp ce PSD îi apără pe români – USR nu dorește decât ca ”populația și mediul de afaceri românesc să plătească și mai mult la energie”. În consecință, Marcel Ciolacu îi invită pe reprezentanții USR ”să-și facă un call-center la partid și să le explice românilor care nu-și pot plăti facturile care sunt motivele” pentru care au fost împotriva finalizării respectivelor hidrocentrale.

”PSD apără românii, USR vrea ca populația și mediul de afaceri românesc să plătească și mai mult la energie! Este singurul motiv pentru care s-au opus, sub aparența falsă a protejării mediului, acestui proiect care va aduce zeci de mii de megawatti lunar în sistemul energetic.

Îi invit să-și facă un call-center la partid și să le explice românilor care nu-și pot plăti facturile care sunt motivele de mediu pentru care ei s-au opus finalizării acestor hidrocentrale. Să le explice românilor cum, de fiecare dată, gândacii, liliecii, urșii și alte animale sunt invocate pentru a bloca orice investiție majoră pentru România!”, încheie Marcel Ciolacu, președintele PSD.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase