Marcel Vela, după mega-perchezițiile de miercuri: Este „Ziua Z” pentru combaterea infracționalității din România

Marcel Vela, după mega-perchezițiile de miercuri: Este „Ziua Z” pentru combaterea infracționalității din România
Ministrul Marcel Vela și secretarii de stat din cadrul MAI, declarații de presă / Sursa: MAI
Publicat: 11/11/2020, 11:03
Actualizat: 11/11/2020, 17:11

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a declarat, miercuri, după ce polițiștii și ofișerii DIICOT au făcut descinderi și percheziții de amploare în toată țara, că aceasta este „Ziua Z” pentru combaterea infracționalității din România.

„Astăzi, 11.11, am convocat această întâlnire pentru că este „Ziua Z”, o zi importantă pentru combaterea infracționalității din România. În această zi am executat 619 misiuni în care am efectuat percheziții ș descinderi la nivelul întregii țări”, a spus ministrul Marcel Vela, într-o declarație de presă de la sediul MAI.

DIICOT și Poliția Română au anunțăt că miercuri dimineață, 11 noiembrie, au loc mega-percheziții pentru destructurarea unor rețele de trafic de persoane, cămătărie, trafic de droguri de mare risc! Printre cei vizați de ancheta procurorilor s-ar afla, conform unor surse neoficiale, și celebrul interlop Adrian Tâmplaru, precum și Alex Bodi, soțul Biancăi Drăgușanu.

Prejudiciu estimat de 190 de milioane de lei și 160.000 de euro

Marcel Vela a precizat că au fost efectuate 489 percheziții și 130 descinderi, iar cele 21 de grupări vizate au adus un prejudiciu de 190 de milioane de lei și 160.000 de euro.

La intervențiile de miercuri au participat 3.000 de polițisti, jandarmi, polițiști de frontieră și cadre din altre structuri.

Au fost 619 acțiuni în forță, din care 489 percheziții care au vizat crima organizată, zona judiciară, criminalitatea economico- financiară și arme și muniții. Cele 130 descinderi au vizat punerea în executare a unor mandate.

Potrivit lui Vela, cele aproape 500 de percheziții au vizat 21 de grupări infracționale care se ocupau de trafic de droguri, persoane, migranți, proxenetism, infracțiuni economice, cămătărie și șantaj.

„Când am spus că suntem cu ochii pe ei, nu a fost o figură de stil: este cea mai mare acțiune executată de MAI în ultimii ani”, a declarat Vela, citat de Mediafax.

La evenimentul de presă, în cadrul căreia ministrul a făcut și o scurtă evaluare a activității MAI din ultimul an, au participat și secretarii de stat Raed Arafat, Bogdan Despescu, Gheroghe Sorescu și Norocel Stroe.

Declarațiile ministrului Vela, la un an de la preluarea mandatului:

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult