Maria, a doua fetiță din incendiul din Iași, nu a mai putut fi salvată. „Corpul firav nu a putut rezista durerii”

Maria, a doua fetiță din incendiul din Iași, nu a mai putut fi salvată. „Corpul firav nu a putut rezista durerii”
Sursa: Facebook Preot Dan Damaschin
Publicat: 09/03/2022, 14:03

A murit și cea de-a doua fetiță care a fost scoasă de un sătean din casa care ardea, în localitatea ieșeană Vladomira, comuna Trifești. Maria, în vârstă de 3 ani, era în stare mai bună decât sora ei, Andreea, care avea 4 ani. Maria avea arsuri pe 40% din suprafața corpului, față de 60%, cât avea sora ei.

Sora ei, Andreea, s-a stins din viață la finalul lunii trecute. Medicii au avertizat încă de atunci că starea de sănătate a Mariei rămâne foarte gravă, cu prognostic rezervat.

Medicii s-au luptat timp de o lună să îi salveze viața, dar arsurile grave, în special la nivelul căilor aeriene, au fost prea puternice.

„În ciuda eforturilor făcute de fiecare dintre noi și, în mod special de medicii din spital care au vegheat zi și noapte pentru ca Maria – fetița de doar 3 anișori cu arsuri de 40% pe suprafața corpului să-și poată reveni, din păcate, corpul firav al copilei nu a mai rezistat durerii, iar micuța Maria s-a mutat alături de surioara ei Andreea, la cer”, a scris pe Facebook preotul Dan Damaschin, care s-a implicat cu un grup de voluntari să ajute familia celor două fetițe.


Aceasta va fi înmormântată vineri, de la ora 12:00, în satul unde s-a născut.

Incendiul a avut loc pe 9 februarie, când cele două fetițe, alături de sora lor mai mare, de 11 ani, se aflau singure acasă. Mama copiilor a plecat de dimineață cu concubinul său, la Iași și a lăsat-o pe fata mai mare, de 11 ani, să aibă grijă de surorile sale, de 3 și 4 ani.

Incendiul ar fi izbucnit de o sticlă cu benzină care era pusă lângă sobă. Fetițele au fost scoase din casă până la venirea pompierilor de către un vecin.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu a absolvit licența și masteratul în Jurnalism și Științe ale Comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Din anul 2016 este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, unde acoperă citeste mai mult