Marina Voica, despre pandemia de COVID, după operația pe cord deschis: ”Văd boala asta ca un monstru care, până nu se satură de corpuri, nu se liniștește”

Marina Voica, despre pandemia de COVID, după operația pe cord deschis: ”Văd boala asta ca un monstru care, până nu se satură de corpuri, nu se liniștește”
Marina Voica, despre pandemia de COVID
Publicat: 27/07/2021, 16:20
Actualizat: 27/07/2021, 16:21

Născută în 1936, Marina Voica – în vârstă de 84 de ani – este considerată, pe drept cuvânt, una dintre cele mai apreciate soliste de muzică ușoară din România. Inclusă printre artiștii reprezentativi ai ”generației de aur” a muzicii din România, Marina Voica a fost, de-a lungul timpului, și o prezență elegantă și spectaculoasă în foarte multe emisiuni de divertisment.

Nu cu mult timp în urmă, Marina Voica a trecut printr-o experiență de viață complicată, fiind operată pe cord deschis la o clinică din Brașov. Intervenția chirurgicală a fost una de complexitate ridicată, însă totul a decurs cu bine și nu au apărut complicații, a mărturisit Marina Voica la Antena Stars. 

Într-adevăr, a mai spus artista, este foarte greu să descrii în cuvinte o astfel de experiență și nu ar dori nimănui să se regăsească într-o astfel de situație medicală dificilă. Însă, pentru că sănătatea este mai presus de toate, operația în sine trebuie neapărat făcută.

”Am avut niște clipe care sunt imposibil de descris, mi-e imposibil să descriu, asta trebuie să treci prin așa ceva, n-aș dori nimănui. Dar dacă există posibilitatea de a trece prin așa ceva ca să fii sănătoasă cât de cât, merită”, a spus Marina Voica.

Marna Voica, după operația pe cord deschis: ””Am avut niște clipe care sunt imposibil de descris” | Foto – Marina Voica Facebook

Marina Voica și o realitate pandemică înfricoșătoare

În timpul aceluiași interviu, Marina Voica a vorbit și despre pandemia de coronavirus care asaltează întreaga planetă de aproape doi ani de zile, iar specialiștii avertizează că un val patru este iminent.

Marina Voica mărturisește că nu se teme de COVID-19, nu este ”isterizată” de această boală. Iar discuțiile despre a purta mască sau nu sunt, totuși, lipsite de consistență, atâta vreme cât, cu sau fără mască, oamenii mor…

”Eu nu sunt isterizată de această boală (n.red. – COVID-19). Iată că niciunul dintre noi nu poartă mască. Fiindcă, dacă era vorba doar de mască, atunci… (n.red. – nu ar mai fi fost) niciun mort. Am găsit soluția. Și cu mască, și cu vaccin… Și oamenii mor tot așa… Asta este. Văd această boală ca pe un monstru care, până nu se satură de corpurile oamenilor, nu se liniștește. Pe urmă, când se satură, pleacă. Așa a fost și cu ciuma, și cu holera”, mărturisește Marina Voica.

Artista a fost externată după 7 zile: ”Eu mă simt mai bine când mă mișc”

În emisiunea moderată de Cristi Brancu – la Prima TV -, Marina Voica a povestit că a fost externată după 7 zile și că a slăbit în urma operației pe cord deschis.

Dincolo de experiența dificilă prin care a fost obligată să treacă, artista și-a păstrat tonusul optimist, dezvăluind că face totul cu grijă mult mai mare ca înainte, încercând, totuși, să nu depună efort. Mai mult, Marina Voica, șoferiță pasionată, recunoaște că a primit acceptul medicului pentru a conduce, dar încă nu s-a decis să treacă… la fapte.

”Eu trebuie să mă mișc și sunt obligată să mă mișc după operație, nu trebuie să stau. Eu mă simt mai bine când mă mișc. Trebuie să ai foarte multă voință. Grădina mea este superbă! Am putere să am grijă și de una și de alta. Încă nu mi-a revenit pofta de mâncare, am slăbit foarte mult. Mașinuța mea mă așteaptă, am pornit-o la prima cheie, încă pot să conduc, sunt aptă, doctorul mi-a dat voie, dar parcă nu îmi vine”, a mai spus Marina Voica.

Artista a primit Premiul de Excelenţă al Serilor Filmului Românesc

Cunoscută drept o stea a tot ceea ce au însemnat emisiunile de divertisment profesionist, artista Marina Voica  a primit – în 2020 – Premiul de Excelenţă al Serilor Filmului Românesc, decernarea titlului fiind făcută în cea de-a treia zi a celei de-a XI-a ediţii a festivalului.

Marina Voica a primit Premiul de Excelenţă al Serilor Filmului Românesc

Marina Voica este absolventă a Facultății de Finanțe și Credit de la Moscova, acolo unde a făcut cunoștință cu românul Marcel Voica, cu care s-a căsătorit și s-a stabilit în România. Artista a figurat în paginile faimoasei reviste de top-uri muzicale americane Billboard, primind Diploma Star of the year – Music week, în anul 1974 (mai multe detalii AICI).

A participat, de asemenea, la mai multe ediții ale festivalului-concurs Șlagăre în devenire, în cadrul căruia a lansat șlagărul lui Marcel Dragomir, Ce vrei tu mare albastră. La festivalul Mamaia a fost premiată în 1973 pentru piesa Încrederea, compusă de Ion Cristinoiu și în 1975 pentru piesa La malul mării, de Temistocle Popa.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”