Martor al descinderii DNA în cazul Buzatu: „Toți plângeam, este șocant să trăiești o asemenea experiență”

Martor al descinderii DNA în cazul Buzatu: „Toți plângeam, este șocant să trăiești o asemenea experiență”
Publicat: 26/09/2023, 12:37
Actualizat: 26/09/2023, 12:49

Dragoș Cazacu, directorul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, a participat la partida de pescuit la care se afla și Dumitru Buzatu cu câteva ore înainte de descinderea DNA. Acesta a povestit pentru Libertatea ce s-a întâmplat în acea zi.

Instituția al cărui director este Dragoș Cazacu se află în subordinea CJ Vaslui. Bărbatul a explicat că mergea des să pescuiască la Cârja, iar atunci când a aflat că este organizată o partidă de pescuit la baza pe care o deținea Emil Savin a decis să meargă.

„Nu era prima dată când mă aflam acolo. Eu m-am dus la prietenul meu, de atâtea ori, la Edi Popica, am fost și cu copiii împreună, ne-am plimbat cu barca. Îmi place pescuitul, este un sport frumos, pe care îl practic din când în când, în momente de relaxare. Mi-am luat o zi de concediu și, dimineața, am plecat la o partidă de pescuit. Aveam intenția să îmi iau și propriul meu copil, bine că nu l-am luat pentru că ar fi fost o experiență traumatizantă pentru el, cum a fost și pentru mine de altfel”, a spus Dragoș Cazacu pentru Libertatea.

Dragoș Cazacu a precizat că a mers la pescuit cu Ioan Buruiană, directorul economic al DGASPC Vasui, și că a știu de la acesta că va veni și Dumitru Buzatu. Președintele CJ Vaslui a ajuns după-amiază la baltă și a mers la pescuit timp de câteva ore.

„Noi pescuiam la comun, domnul Buruiană avea foarte multe ustensile. Domnul Emil Savin a fost și el prezent, nu știu pentru cât timp, dar a fost acolo. Știu că s-a mâncat la masă. Mie nu mi-a oferit absolut nimic. Doar ne-am salutat și eu mi-am continuat partida de pescuit. Nu am stat la masă cu ei mai mult de 30-40 de secunde”, a precizat directorul DGASPC Vaslui, conform Liberatea.

Dragoș Cazacu a spus că a stat mult timp pe malul bălții și că nu a sesizat când s-a retras Dumitru Buzatu împreună cu Emil Savin. La finalul partidei de pescuit, Dragoș Cazacu împreună cu Ana Maria Obreja, șefa de cabinet, și Buruiană au plecat cu o mașină, iar Dumitru Buzatu cu șoferul de la CJ Vaslui într-o altă mașină.

Nu au mers mai mult de o sută de metri pentru că drumul a fost blocat de mascați. Dragoș Cazacu a povestit, potrivit Libertatea, că s-au speriat foarte rău.

„Când am ieșit am fost imediat opriți, neștiind despre ce este vorba. Luați prin surprindere, întinși pe capote, întrebați dacă avem obiecte interzise asupra noastră, bani. Nu știam nimic, nu știam dacă este poliție de frontieră, pentru că eram în zona graniței, nu știam de unde sunt.

Toți ne-am panicat. Ana Obreja s-a apucat de plâns, toți plângeam, este șocant să trăiești o asemenea experiență. Nu știam ce se petrece, au apărut zeci de persoane în jurul nostru. Nu știam niciunul care este motivul pentru care suntem percheziționați și imobilizați”, a mai povestit Cazacu.

Dragoș Cazacu îl susține pe Dumitru Buzatu și nu îl crede capabil să ia mită chiar dacă a văzut imaginile de la flagrantul DNA.

„Nu m-aș fi așteptat niciodată la așa ceva. Nu am știut vreodată că domnul Buzatu ia șpagă, nu a dat de bănuit vreodată, și nici acum după ce am văzut acele imagini, nu cred”, a declarat Dragoș Cazacu.

CITEȘTE ȘI:

Informații noi despre FLAGRANTUL DNA. Cum a reacționat șefa de cabinet a lui Dumitru Buzatu când şi-a văzut şeful în cătuşe

EXCLUSIV | Banii folosiți la flagrantul lui Buzatu au revenit în fondurile operative ale DNA! Trei ofițeri au păzit sacoșa cu bani în timpul acțiunii

„Farmazon” spune că nu el l-a DENUNȚAT pe „baronul” din Vaslui, Dumitru Buzatu: „Toată panarama asta a ieșit de când a intrat în ascultare”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Alphabet, compania care deține Google, depășește o capitalizare de 2.000 de miliarde de dolari