EXPLOZIV. Melis a reușit să sune la 112 în timpul atacului sângeros din Grădina Botanică din Craiova. Ce i-a spus operatorului

EXPLOZIV. Melis a reușit să sune la 112 în timpul atacului sângeros din Grădina Botanică din Craiova. Ce i-a spus operatorului
Melis, fata de doar 14 ani ucisă în Grădina Botanică din Craiova
Publicat: 30/06/2023, 11:08
Actualizat: 03/07/2023, 11:28

Melis, adolescenta ucisă în Grădina Botanică din Craiova, de un elev de la Colegiul Militar, fiu de polițist, a reuşit să sune la 112 în timpului atacului sângeros.

Fata de 14 ani a sunat la 112 imediat după ce prietenul ei, Emi, a fost înjunghiat de Mario, adolescentul de 17 ani.

Ea a reușit să îi spună operatorului care a preluat apelul doar: „Persoană înjunghiată”.

Adolescenta a spus acest lucru de două ori, după care apelul s-a întrerupt, pentru că Melis a fost ucisă cu sânge rece de elevul de la Colegiul Militar.

Criminalul de la Grădina Botanică din Craiova spune îi pare rău de fata ucisă, dar de tânăr „mai puţin”

Autorul crimei din Grădina Botanică din Craiova, Mario Alexandru Fojică, susține că regretă că a ucis-o pe Melis, fata de 14 ani. Le-a mai spus anchetatorilor că de prietenul adolescentei, pe care l-a înjunghiat de mai multe ori, nu îi pare însă prea rău.

Acesta s-a trezit azi din comă dar este în continuare la Terapie Intensivă. Sute de oameni au fost impresionaţi de drama sa şi au făcut cozi uriaşe ca să doneze sânge pentru el.

În faţa anchetatorilor, adolescentul de 17 ani a recunoscut tot. Cu sânge rece, a susținut că a mers întâmplător în Grădina Botanică și că nu cunoștea victimele. Elevul Colegiului Militar din Craiova a dat vina pe tânărul de 19 ani, care ar fi fost deranjat că s-a uitat insistent la prietena lui.

Mărturia şocantă a suspectului de crimă:

„I-a dat doi pumni, în falcă şi în stomac (n.r. se referă la Emi, prietenul Melisei) şi el atunci a avut un acces de furie. Ce căuta cu cuţitul de vânătoare la el? A zis că e uitat de un an. A spus că-i pare rău pentru fată. Eu am rămas puțin blocat. Și doamna procuror, și eu… Şi l-am întrebat: Pentru băiat? A spus: Da, îmi pare rău și pentru el, dar mai puțin”, spune Florin Ciocoiu, avocatul presupusului criminal.

Anchetatorii încearcă să afle dacă totuşi cei trei se ştiau, pentru că este puţin probabil ca cineva să umble pur şi simplu la el cu un cuţit, mănuşi şi mască. Ar putea afla mai multe chiar de la supravieţuitorul atacului, care s-a trezit din comă. Emi a pierdut patru litri de sânge, aşa că sala de aşteptare a Centrului de Transfuzii Sangvine a fost plină astăzi. Sute de oameni au venit să îl ajute, printre care şi un poliţist.

Mario Alexandru Fojică, elevul criminal din Craiova
Mario Alexandru Fojică, elevul criminal din Craiova

Emi a vorbit. A fost înjunghiat din spate

Emi, supraviețuitor al atacului din Grădina Botanică din Craiova, s-a trezit din comă, și-a spus numele și a putut relata scena atacului, conform surselor Gândul. Cu doar câteva ore înainte medicii aveau prognosticuri rezervate spre sumbre. Adolescentul a relatat că nu-și aduce nimic altceva aminte decât că se uita cu Melis pe telefon. A fost atacat din spate, nu știe de către cine, nu a văzut fața asasinului. În acest moment, el încă nu știe că Melis a murit. Prietena lui va fi înmormântată sâmbătă, la Cimitirul Sineasca din Craiova.

Emi şi Melis urmau să îşi sărbătorească împreună ziua de naştere, pe 8 august. Cei doi mergeau frecvent în Grădina Botanică, ca să se plimbe şi să citească. Tânărul de 19 ani era primul ei iubit, cu care visa să meargă în America. Părinţii ei se pregătesc acum de înmormântare, care va fi sâmbătă.

„Melis a fost un dar neprețuit, o prezență specială în viețile noastre. Ne-a luminat calea cu dragostea, bunătatea și zâmbetul său pur. În ciuda durerii adânci pe care o simțim acum, păstram vie amintirea bucuriei pe care a adus-o in lumea noastră. Să ne unim forțele într-un adio plin de iubire si recunoștință. Să o înconjurăm cu energia pozitivă în timp ce îi urăm drum lin și pace veșnică”, este mesajul transmis pe Facebook, de Ana Maria Lungu, mama Melisei.

Elevii clasei a 8-a A din CNP Stefan Velovan, împreună cu părinții și diriginta, au anunțat, de asemenea, că „regretă trecerea prematură în neființă a colegei lor Melis Mihaela Lungu. Vei rămâne veșnic în inimile noastre!”, este mesajul transmis de foștii colegi ai fetei.

Crima care a îngrozit comunitatea din comuna Calopăr

Comuna Calopăr din județul Dolj se află încă în stare de șoc după ce un băiat de 17 ani, elev la Colegiul Militar din Craiova, a ucis cu sânge rece, în Grădina Botanică, o fată de 14 ani și l-a rănit grav pe prietenul ei în vârstă de 19 ani.

Melis și Emanuel Bădică erau în Grădina Botanică, marți după-amiază, când l-au întâlnit pe Mario Alexandru Fojică. Acesta s-ar fi uitat cu insistență la fată, iar prietenul ei l-ar fi atenționat că nu este bine ce face. (mai multe detalii AICI)

Imediat, s-a dezlănțuit iadul. Mario Alexandru Fojică a scos din ghiozdan un cuțit, l-a înjunghiat pe Emanuel Bădică, rănindu-l grav, apoi a înjunghiat-o de mai multe ori, mortal, pe fata de 14 ani. Un trecător a sunat la numărul de urgență 112 după ce a descoperit, pe alee, trupurile tinerilor înjunghiați. (alte informații AICI)

Mario Alexandru Fojică a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, miercuri, fiind acuzat de crimă și tentativă de omor.

Reporterii Gândul au mers în comuna de origine a tânărului de 17 ani, la Calopăr, în județul Dolj, acolo unde încă nimeni nu-și poate explica motivele care l-au transformat pe acesta într-un criminal, așa cum reiese și din declarațiile obținute în exclusivitate.

„Era un copil respectuos, saluta, nu-l știam recalcitrant…”

Locuitorii comunei Calopăr – ”petec doljean de glie, frumos ca orice altă așezare a acestei țări, atât de mult iubită și prețuită de fiecare din locuitorii ei”, așa cum se precizează pe site-ul Primăriei – au fost șocați de crima comisă de tânărul de 17 ani, pe care îl vedeau atunci când venea în vacanțe de la Craiova, unde stătea la internatul Colegiului Militar.

Nu au încă, nicio explicație pentru această tragedie, cu atât mai mult cu cât Mario Alexandru Fojică părea un adolescent liniștit, iar tatăl său lucrează chiar la Poliția din Calopăr de peste două decenii.

Daniel Bobin, primarul comunei, a spus, pentru Gândul, că băiatul venea doar în vacanțe în comună, pentru că în timpul anului școlar stătea la internat în Craiova. Primarul îl descrie pe Alexandru ca fiind un copil respectuos, care nu crease niciodată probleme, tocmai de aceea a fost un șoc vestea că a comis o crimă cu sânge rece.

”Tatăl copilului lucrează la Poliție în Calopăr de circa douăzeci și ceva de ani, sunt de la Goicea. Au părut niște oameni liniștiți, n-au făcut probleme. Copilul, atât cât îl știu, când vine în vacanțe, că stă la internat în Craiova, nu pot să știu mai multe despre el, era un copil respectuos, saluta.

Ne-a șocat și pe noi fapta făcută de el, nu-l știam un copil recalcitrant, nervos… Părinții s-au stabilit aici, în comună, au cumpărat o casă de câțiva ani și cam atâta știu despre ei, ca și idee. Un copil chiar liniștit, a fost un șoc pentru toți, nu știm ce s-a întâmplat, ce a fost în capul lui, dacă a cunoscut victimele, dacă nu le-a cunoscut, nu știm de ce s-a ajuns aici”, a mai spus primarul Daniel Bobin, pentru Gândul.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii