Mesajele politicienilor la șase ani după tragedia de la Colectiv. Florin Cîțu: „Durerea este la fel de puternică”. Ce au transmis cei de la USR

Mesajele politicienilor la șase ani după tragedia de la Colectiv. Florin Cîțu: „Durerea este la fel de puternică”. Ce au transmis cei de la USR
Sursa: Alexandra Pandrea
Publicat: 30/10/2021, 14:42
Actualizat: 30/10/2021, 14:44

Premierul demis Florin Cîțu, liderul PNL, a transmis, sâmbătă, pe Facebook, că a aprins o lumânare în memoria victimelor de la Clubul Colectiv, iar USR face un apel la lupta cu incompetența și împotriva corupției, pentru ca tragedia să nu se repete.

„Am aprins astăzi o lumânare în memoria celor care au pierit la Colectiv, așa cum fac an de an. Este perioada în care îmi aduc aminte, inevitabil, de acea noapte în care am fost acolo, de prietenii care au ajuns la spital.Sunt 6 ani de la tragedia de la Colectiv, dar durerea este la fel de puternică”, a scris premierul demis Florin Cîțu, fără să fie clar dacă s-a deplasat sau nu la monumentul dedicat memorie lor.

Partidul pe care îl conduce a publicat pe Facebook un simplu carton negru, pe care este scris „30 octombrie 2015”:

USR: „Nu avem voie să uităm”

Un mesaj a fost publicat pe Facebook și de reprezentanții USR.

„Nu avem voie să uităm. Astăzi, la 6 ani de la tragedia de la Colectiv, gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor și către cei care au suferit în incendiul care a schimbat România și a lăsat urme adânci în viețile tuturor românilor”, au scris ce la la USR.

„Timp de aproape 30 de ani, am lăsat să ajungă la conducerea statului oameni incompetenți și corupți. Prețul pe care l-am plătit a fost enorm.  În 2021, am făcut primii pași ca o astfel de tragedie să nu se mai repete. 2,5 miliarde de euro din PNRR vor merge către Sănătate, către investiții în spitale, pentru ca expresia „avem de toate” să nu mai fie o minciună. E nevoie de noi toți pentru a lupta cu incompetența, pentru a elimina din sistem corupția și pentru a ne asigura că tragedia de la Colectiv nu se va mai repeta niciodată”, au transmis reprezentanții USR.

Slujba parastasului, oficiată în fața Clubului Colectiv

Sâmbătă se împlinesc șase ani de la tragedia de la Clubul Colectiv, în urma căreia 65 de persoane și-au pierdut viața și peste 160 au fost rănite. În amintirea lor, din începând cu anul 2019, la data de 30 octombrie este marcată în România Ziua pacientului cu arsuri, iar cu această ocazie, sâmbătă au loc mai multe evenimente comemorative.

Între orele 17.00-23.00, va fi organizată o adunare publică având drept obiect comemorarea victimelor de la Clubul Colectiv. Și Arhiepiscopia Bucureştilor a organizat o slujbă de pomenire la biserica „Sf. Nicolae” și slujba parastasului, care a fost oficiată în fața Clubului Colectiv de soborul de preoți.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase