Mii de oameni la înmormântarea vedetei de televiziune Raffaella Carra

Mii de oameni la înmormântarea vedetei de televiziune Raffaella Carra
Funeraliile Raffaellei Carra | Foto - Profimedia Images
Publicat: 09/07/2021, 18:13
Actualizat: 09/07/2021, 18:21

Roma și întreaga Italie își iau rămas bun de la vedeta de televiziune Raffaella Carra, cea care a fost numită, de-a lungul timpului, ”icoana televiziunii italiene”, în semn de apreciere pentru activitatea sa cu totul remarcabilă. 

Raffaella Carra a murit luni, 5 iulie, luptându-se cu un cancer generalizat. Avea 78 de ani, o aură de legendă, fiind adorată nu numai de italieni, ci și de publicul din întreaga lume. Sergio Japino, partenerul său din ultimii ani, a scris într-un mesaj: „Raffaella ne-a lăsat, ne-a părăsit. A plecat într-o lume mai bună, unde omenia sa, râsul ei inconfundabil şi talentul său extraordinar vor străluci pentru totdeauna”.

După trei zile de doliu, trupul Raffaellei Carra a fost dus, printre mii de oameni, către bazilica Santa Maria din Ara Coeli din Roma, potrivit ilgiorno.it.

Funeraliile Raffaellei Carra | Foto – Profimedia Images

Au fost prezenți la funeralii ministrul Culturii, Dario Franceschini, și primarul Virginia Raggi

Sicriul a ajuns la bazilica Santa Maria în cursul după-amiezei de vineri, întâmpinat de aplauzele și de lacrimile tuturor celor sosiți pentru a-i aduce fostei vedete TV un ultim omagiu.

În interiorul bisericii, chiar sub altar, a fost așezată o splendidă fotografie realizată de Oliviero Toscani, care o înfățișează pe Raffaella alături de bebeluși, creată pentru programul „Amore” privind adopțiile la distanță.

Regulile de distanțare impuse de pandemia de coronavirus au fost respectate, dar în băncile bazilicii au fost prezenți mulți colegi din lumea divertismentului ai vedetei – Milly Carlucci, Carmen Russo, Enzo Paolo Turchi, Massimo Lopez și mulți alții – , dar și fostul partener al Raffaellei Carra Sergio Japino. Acesta, de altfel, a fost primul care a anunțat că Raffaella Carra a murit. De asemenea, au fost prezenți la funeralii ministrul Culturii, Dario Franceschini, și primarul Virginia Raggi.

Funeraliile Raffaellei Carra | Foto – Profimedia Images

”Raffaella ne va salva de retorică”

Simone Castaldi a deschis ceremonia, spunând că ”Raffaella ne va salva de retorică”, tocmai pentru că vedeta TV ”nu a fost niciodată retorică”. ”Adio de astăzi este un rămas bun”, a mai spus Simone Castaldi.

În timpul omiliei, un frate capucin din San Giovanni Rotondo a sspus: ”A fost o femeie extraordinară – acestea sunt gândurile religioase – mult mai mult decât paiete și paiete. A fost mult mai mult decât ceea ce s-a văzut și s-a auzit despre ea”. Și apoi a comentat: ”Bucurați-vă de o odihnă binemeritată în fiesta cerului”, acesta fiind un citat dintr-o melodie a vedetei trecute în neființă.

Prezentatoarea TV Lorena Bianchetti a citit în fața celor prezenți și cuprinși de tristețe mesajul familiei la finalul ceremoniei.

”Ce femeie grozavă, ce mare artist, ce mare om”, a spus ea. ”A fost o persoană simbolică care a traversat un secol și un mileniu. Poate că doar acum vedem ce a fost, un dar”.

Funeraliile Raffaellei Carra | Foto – Profimedia Images

Raffaella Carra a fost prima vedetă TV a Italiei

Născută la Bologna la 18 iunie 1943 – pe numele său real Raffaella Maria Roberta Pelloni – Raffaella Carra a debutat în televiziune cu programul „Tempo di danza” (1961), alături de Lelio Luttazzi. În 1970, a fost cooptată ca prezentatoare şi dansatoare a emisiunii „Canzonissima”, devenind astfel cunoscută marelui public. Carra a fost prima vedetă TV a Italiei, încă de pe vremea când televiziunea transmitea în alb și negru.

Funeraliile Raffaellei Carra | Foto – Profimedia Images

A obţinut un succes răsunător în 1984 cu „Pronto, Raffaella”, emisiune cu o audienţă impresionantă. Apoi, s-a „transferat” la programul „Domenica in” (1986), iar în 1987 a petrecut o scurtă perioadă la postul privat Canale 5. S-a întors în 1991 la Raiuno, cu emisiunea „Fantastico 12”. După o paranteză de patru ani pe care i-a petrecut la Madrid, unde a condus programul „Hola, Raffaella” pentru televiziunea spaniolă, ea a revenit în Italia (1995), unde a rupt audiențele cu programul „Carramba! Che sorpresa”.

În 2001, Raffaella Carra a fost co-prezentatoare a Festivalului de la Sanremo, însă publicul şi-o va aminti mereu și pentru emisiunea „Amore” (2006), dedicată adopţiilor la distanţă.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului