Miliardarul Olivier Dassault a murit într-un accident de elicopter! Reacția lui Emmanuel Macron (VIDEO)

Miliardarul Olivier Dassault a murit într-un accident de elicopter! Reacția lui Emmanuel Macron (VIDEO)
Miliardarul Olivier Dassault a murit într-un accident de elicopter! Reacția lui Emmanuel Macron (VIDEO) / Foto: Captură YouTube.com
Publicat: 08/03/2021, 07:39

Celebrul miliardar și politician francez Olivier Dassault, unul dintre moștenitorii imperiului de aviație Dassault, producătorul avioanelor Falcon, Mirage și Rafale, a murit duminică în urma unui accident de elicopter.

Potrivit AFP și Reuters, citate de Antena3.ro, pilotul elicopterului a decedat și el în accidentul care a avut loc în jurul orei locale 18.00, în Touques, lângă Deauville, pe coasta Normandiei.

Olivier Dassault efectua un zbor privat

În elicopter se aflau doar cei doi, aparatul de zbor efectuând un zbor privat.

Președintele francez Emmanuel Macron i-a adus un omagiu deputatului Republicanilor, în vârstă de 69 de ani.

Reacția lui Macron: „A iubit Franța”

„Olivier Dassault a iubit Franţa. Căpitan de industrie, deputat, ales local, comandant în rezervă în forţele aeriene: de-a lungul vieţii sale, el nu a încetat niciodată să-şi servească ţara, valorificându-i atuurile. Moartea sa brutală este o mare pierdere. Gândurile mele se îndreaptă spre familia sa şi persoanelor lui dragi”, a scris Macron în mesajul de condoleanțe.

Delphine Mienniel, procurorul din Lisieux, a confirmat pentru AFP decesul miliardarului Olivier Dassault și al pilotului.

Serge Dassault, tatăl lui Olivier, a murit în 2018

Magnatul era fiul lui Serge Dassault, fostul patron al grupului aviatic Dassault, decedat în 2018 și nepotul lui Marcel Dassault, fondatorul conglomeratului, cu una din cele mai mari averi din Franța.

Serge Dassault, care deținea și publicația „Le Figaro”, a murit la birou, în urmă cu trei ani, la 93 de ani. Magnatul avea o avere de 19 miliarde de euro.

Compania Dassault, vitală pentru armata franceză

Dassault tatăl a făcut un stop cardiac la birou, la sediul companiei sale și medicii nu l-au putut salva.

Potrivit clasamentului realizat de Forbes, Serge Dassault era al patrulea cel mai bogat om din Franța și al 57-lea la nivel planetar.

Compania Dassault a continuat să aibă un rol strategic pentru forțele armate franceze, după moartea lui Dassault.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult