Milionarii germani intenționează să-și mute averile în Elveția înainte de alegeri. Partidul Social Democrat (SPD) vrea să reintroducă un impozit pe avere şi să crească impozitul pe moștenire

Milionarii germani intenționează să-și mute averile în Elveția înainte de alegeri. Partidul Social Democrat (SPD) vrea să reintroducă un impozit pe avere şi să crească impozitul pe moștenire
Banca Națională Elvețiană (BNS) . Foto: profimedia
Publicat: 25/09/2021, 13:02
Actualizat: 25/09/2021, 13:09

Ceea ce ar putea sta la stânga în alegerile germane de duminică îi sperie pe milionari să-și mute bunurile în Elveția, spun bancherii și avocații fiscali.

O posibilă victorie a stângii la alegerile de duminică din Germania îi înspăimântă pe milionarii germani care au început să își transfere o parte din active în Elveția.

„Pentru cei ultra-bogați, acesta este un semnal roșu”, a spus un avocat fiscal din Germania, cu o afacere mare în Elveția. „Familia antreprenorială este foarte prudentă.”

Miscarea arată numărul persoanelor înstărite care văd Elveția ca un loc atrăgător pentru a-și muta averea, în ciuda eforturilor de abolire a imaginii de refugiu sigur pentru milionari.

Nicio țară nu are mai multe active offshore decât Elveția și afluxul s-a accelerat în 2020 în beneficiul marilor bănci precum UBS, Credit Suisse și Julius Baer. Îngrijorările legate de tensiunile geopolitice și impactul economic al pandemiei COVID-19 au făcut atractivă stabilitatea politică a Elveției.

Datele Bank for International Settlements arată că depozitele germane la băncile din Elveția au crescut cu aproape 5 miliarde de dolari la 37,5 miliarde de dolari în primul trimestru al anului 2021 şi acest lucru nu include acțiuni, obligațiuni sau produse financiare. Cifrele mai recente date nu sunt disponibile, dar cei din interior spun că fluxul continuă.

„Mulți oameni bogați, în special antreprenorii, se tem să depoziteze averile în partea stângă a Germaniei indiferent de modul în care vor avea loc alegerile”, a spus Florian Dürselen, șeful Europei pentru Wealth Manager LGT Switzerland.

Un sondaj de joi a arătat că SPD a ajuns la 25%, conducându-i pe conservatorii Angelei Merkel cu patru puncte. SPD vrea să reintroducă impozitul pe avere și să crească impozitul pe moștenire, dar Verzii (probabil un potențial partener de coaliție) intenționează să impoziteze proprietățile mai. Ambii prevăd creșterea impozitului pe venit pentru persoanele cu venituri mari, dar impozitarea activelor va strânge mult mai mulți bani, au spus avocații fiscali.

El vede o cerere tot mai mare de consiliere din partea clienților, unii antreprenori făcând noi investiții prin intermediul companiilor elvețiene sau transferând active către Fundația Liechtenstein.

Pe de altă parte, simpla trimitere de numerar într-un cont bancar elvețian nu mai este utilă

Sub o presiune internațională enormă, elvețienii împărtășesc acum astfel de date cu autoritățile fiscale din țările lor de origine.

„Elveția, ca centru financiar, se caracterizează prin stabilitate, securitate juridică și un nivel ridicat de capacitate financiară, dar nu oferă protecție împotriva evaziunii fiscale”, a declarat Secretariatul de Stat pentru Afaceri Financiare Internaționale (SIF). ) A spus purtătorul de cuvânt.

Durseren al LGT a declarat că a vorbit recent cu un antreprenor german care se temea că Germania ar putea impune în curând impozite stricte asupra activelor și tranzacțiilor străine.

„Personal, cred că o mulțime de active vor continua să fie transferate în Elveția”, a spus el.

Un politician local a declarat că zeci de antreprenori germani bogați s-au interesat în ultimele luni despre locuirea într-unul din suburbiile cu taxe reduse de-a lungul lacului Zurich.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Cum se simte acum fiul lui Kamara? Leon face progrese notabile: ”Este un mic...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Experții avertizează că bolile transmise de țânțari se răspândesc în Europa din cauza crizei climatice