Ministerul Transporturilor, angajări pe Facebook. Pe cine vrea Drulă să aducă în 28 de posturi de execuție

Ministerul Transporturilor, angajări pe Facebook. Pe cine vrea Drulă să aducă în 28 de posturi de execuție
Sursa FOTO: facebook.com/catalindrulausr
Publicat: 13/07/2021, 11:50
Actualizat: 13/07/2021, 11:50

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii scoate la concurs 28 de posturi de execuţie. Într-un mesaj postat pe Facebook, Cătălin Drulă anunță că la concurs se pot înscrie fie proaspăt absolvenţi de facultate, fie persoane cu ani de experienţă în spate.

„Concursuri pe bune la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii: Haideţi în echipă!”, scrie Drulă. Ministrul spune că vrea să atragă „profesionişti în Minister: astăzi scoatem la concurs 28 de posturi de execuţie în această instituţie, pentru care avem nevoie de oameni bine pregătiţi şi implicaţi”.

Ce domenii sunt căutate

Drulă a subliniat că se caută „noi colegi, fie proaspăt absolvenţi de facultate, fie persoane cu ani de experienţă în spate”. Domeniile vizate: feroviar, naval şi rutier, strategii şi politici publice, analize în domeniul transporturilor, juridic, economic, relaţii internaţionale, informatizare, control şi medical.

Ministrul Transporturilor îi asigură pe cei care doresc să se înscrie că aceste concursuri se vor organiza corect, transparent. Singurul „avantaj” pe care poate să îl aibă un candidat este o pregătire temeinică pentru postul respectiv, promite Drulă. Potrivit lui, toţi candidaţii vor avea probe eliminatorii de limbă străină şi de operare pe calculator. Totodată, subiectele de la proba scrisă se vor baza, în primul rând, pe studii de caz şi speţe care să testeze capacitatea de analiză şi sinteză, de rezolvare de probleme, de identificare de soluţii şi de gândire critică.

 • Pentru a elimina orice risc, subiectele pentru proba scrisă vor fi extrase aleatoriu, chiar înainte de examen, dintr-o baterie mai amplă de subiecte, prin platforma special creată de ANFP;
 • De asemenea, interviurile vor testa capacitatea candidaţilor de a lucra în echipă, de a comunica, de a-şi organiza munca şi de a inova, iar toate probele se vor baza pe tematica prezentată în anunţuri.

Cui a transmis Drulă invitație să vină la Ministerul Transporturilor

„Îi invit să îşi depună dosarele pe cei:

 • corecţi, care dorm liniştiţi seara, când îşi pun capul pe pernă;
 • puternici, care nu se lasă doborâţi de prima piedică ieşită în cale;
 • idealişti, care cred că şi faptele mărunte pot schimba în bine ţara;
 • muncitori, care au mândria lucrului bine făcut;
 • rezistenţi, care insistă, chiar şi când sistemul le pune beţe-n roate;
 • vizionari, care gândesc «outside the box» şi găsesc soluţii noi la probleme vechi;
 • săritori, care nu uită să fie colegi de nădejde şi să dea o mână de ajutor la nevoie;
 • echilibraţi, care pot să facă un pas înapoi şi să privească din toate unghiurile o problemă;
 • pasionaţi de infrastructură, în toate formele ei”, a scris Drulă pe Facebook.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase