Ministrul Educației: ”Bugetul pentru bursele elevilor este în anul 2022 de 5 ori mai mare decât în anul 2020”. Ce spune Sorin Cîmpeanu despre ”reprezentanții politicianismului”

Ministrul Educației: ”Bugetul pentru bursele elevilor este în anul 2022 de 5 ori mai mare decât în anul 2020”. Ce spune Sorin Cîmpeanu despre ”reprezentanții politicianismului”
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației | Foto - Facebook
Publicat: 10/09/2022, 13:14
Actualizat: 10/09/2022, 13:15

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, precizează că bugetul pentru bursele elevilor este in anul 2022 de 5 ori mai mare decât în anul 2020, iar bursa socială este destinată exclusiv elevilor care se află în dificultate ”din punct de vedere socio-economic sau medical”.

O prioritate pentru guvernul României, mai scrie Sorin Cîmpeanu într-o postare de pe pagina sa de socializare, este aceea de a asigura gratuitatea transportului elevilor și bursele sociale.

”Toți elevii care învață într-o alta localitate decât cea de domiciliu au asigurat de la bugetul de stat decontul transportului între localitatea de domiciliu și școala, separat de bursele acordate pentru sprijin socio-economic și/sau medical sau de bursele acordate pentru performanta școlară”, punctează ministrul Educației.

Asigurarea gratuității transportului elevilor și bursele sociale sunt de maxima importanță pentru Guvernul României și sunt asigurate, fiecare in parte, de la bugetul de stat! Bursa socială este pentru elevi aflați in dificultate din punct de vedere socio-economic sau medical.

Bugetul pentru bursele elevilor este in anul 2022 de 5 ori mai mare decât in anul 2020 (1,332 miliarde lei fata de 270 milioane lei in 2020) și este asigurat de la bugetul de stat. Toți elevii care au nevoie de sprijin din perspectiva socio-economică sau medicală primesc anul acesta burse sociale in valoare de 200 lei/lună, 12 luni/an! Bursa sociala se poate cumula cu bursa de performanță, cu bursa de merit sau cu bursa de studiu”, scrie Sorin Cîmpeanu în mediul online.

Conștient de faptul că anumite categorii de elevi se află în situații de dezavantaj independent de statutul socio-economic, Ministerul Educației a decis să acorde burse sociale în același cuantum minim, garantat, de 200 de lei nu doar elevilor proveniți din familii cu venituri reduse, ci și altor categorii de copii și tineri de vârstă școlară aflați în situație de risc, indiferent de venitul familiei: tineri cu dizabilități sau boli cronice, copii care provin din centrele de plasament, orfanii de unul sau de ambii părinți. Și acest tip de sprijin este acordat pe toată durata anului calendaristic

Sorin Cîmpeanu

”Resursele trebuie astfel dirijate încât să ajungă la cei care au cea mai mare nevoie”

Ministrul Educației anunță și că – prin proiectul Legii România Educată – ”bugetul anual pentru bursele elevilor se va dubla în raport cu anul 2022 și va fi de 10 ori mai mare in raport cu anul 2020 (2,7 miliarde lei anual fata de 270 milioane lei in anul 2020)”.

În același timp, Sorin Cîmpeanu scrie că există ”reprezentanți ai politicianismului” care propun ca bursele sociale să fie acordate și elevilor care provin din familii cu venituri mari sau chiar foarte mari, pentru că locuiesc în proximitatea Capitalei și urmează cursurile unor licee din București. Numai că, precizează ministrul Educației, asta înseamnă o defavorizare a elevilor care se află într-o situație dificilă.

În același spirit al susținerii masurilor sociale, în anul școlar 2022-2023 Guvernul a dublat numărul beneficiarilor Programului «Masa caldă» crescând în același timp cu 50% cuantumul alocat fiecărei mese. Prin proiectul Legii România Educata, bugetul anual pentru bursele elevilor se va dubla în raport cu anul 2022 și va fi de 10 ori mai mare in raport cu anul 2020 (2,7 miliarde lei anual față de 270 milioane lei in anul 2020)!

Reprezentanții politicianismului care solicită sa primească burse sociale și toți elevii proveniți din familii cu venituri mari sau foarte mari, doar pentru ca locuind in proximitatea marilor orașe învață în licee din București, Cluj, Iași, Timișoara sau Sibiu, solicită ca elevii aflați cu adevărat in dificultate sa aibă un sprijin material puternic diminuat! Iar cu acest lucru Ministerul Educației NU poate fi de acord!

Bursele sociale, alături de alte măsuri sociale precum acordarea de tichete sociale in valoare de 500 lei acordate tuturor elevilor care au nevoie de sprijin, încurajează egalitatea de șanse”, mai precizează Sorin Cîmpeanu în mediul online.

Resursele trebuie astfel dirijate încât să ajungă la cei care au cea mai mare nevoie și astfel să fie eficiente în reducerea abandonului școlar și în asigurarea de condiții mai bune de participare la educație pentru elevii proveniți din medii socio-economice defavorizate sau din familii defavorizate”

Sorin Cîmpeanu

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” de a sancționa șoferii pe autostradă. Care sunt șoferi vizați - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers