Ministrul Energiei, Virgil Popescu, declară război furnizorilor de energie electrică și gaze care încalcă legea: Ar trebui să returneze din oficiu banii încasați suplimentar. Neaplicarea legii a fost o hoție

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, declară război furnizorilor de energie electrică și gaze care încalcă legea: Ar trebui să returneze din oficiu banii încasați suplimentar. Neaplicarea legii a fost o hoție
Sursa: Facebook - Virgil Popescu
Publicat: 11/01/2022, 18:59

Furnizorii de energie electrică și gaze naturale care au emis facturi uriașe către clienţi ignorând legea care stabileşte plafonarea de preţ şi compensări pentru facturi ar trebui să returneze din oficiu banii încasați, nu să-i rețină din facturile următoare, a spus marți ministrul Energiei, Virgil Popescu.  El a precizat că operatorii în cauză au beneficiat de acești bani încălcând legea.

Ministrul a adăugat că ANPC e de o săptămână în control la toți furnizorii și că săptămâna viitoare se va adopta o ordonanță care va obliga furnizorii la corectarea facturilor.

Am vorbit cu domnul prim ministru Nicolae Ciucă, cu ministrul Agriculturii, ministrul de Finanțe, președintele ANRE, secretarul General al Guvernului vizavi de facturile la energie electrică şi gaze naturale. Am prezentat o scurtă evaluare preliminară, așa cum am spus că în cursul lunii ianuarie vom face pe Legea plafonării și compensării. Vă pot spune că pentru lunile noiembrie și decembrie la nivel de energie electrică consumatori casnici vorbim de aproximativ 80% din beneficiari din total gospodării care au beneficiat de compensare și plafonare și în jur de 60% la gaze naturale”, a spus Virgil Popescu.

Virgil Popescu, amenință furnizorii care au trimis facturi care încalcă legea cu retragerea licențelor

„Nu poți să îţi bați joc de oameni”, spune ministrul care a explicat şi cum vor returna furnizorii banii oamenilor care au primit facturi greșite la energie şi gaze.

Virgil Popescu spune că acei consumatori care au primit facturi calculate greșit nu ar trebui să plătească până când nu li se reface factura.

„Evident, dacă vine următoarea factură și aceea nerefăcută, eu cred că până la urmă se poate merge la retragerea licenței acelui furnizor care nu respectă legea, pentru că nu poți să te joci cu nervii oamenilor, nu poți să te joci cu oamenii”, amenință ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Întrebat dacă un consumator ar trebui să își asume să rămână fără energie electrică sau fără gaz în cazul facturii necalculate legal, Virgil Popescu a spus că nu va rămâne nimeni fără energie electrică, nici fără gaz, „pentru că există furnizorul de ultimă instanță”.

Cum vor returna furnizorii banii oamenilor care au primit facturi greșite la energie şi gaze

„Neaplicarea legii a fost o hoție și cei care au făcut acest lucru trebuie penalizați. Facturile trebuie stornate. Oamenii nu trebuie să plătească penalități şi facturile trebuie refăcute.

Furnizorii trebuie să facă din oficiu acest lucru. Un mare furnizor care a recunoscut că a făcut acest lucru, nu vreau să dau niciun nume, începând de ieri, a recalculat facturile și a retrimis facturile către clienți”, a spus ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Răsturnare de situaţie! Uluitor: ce le spune ministrul australian, care "l-a executat" pe Novak Djokovic,...
BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit din cauza Anei Baniciu?! Când s-a întâmplat și...
Laurențiu Reghecampf, reacție devastatoare după ce iubita lui a fost atacată mârșav! Mesaj dur pentru...
Dieta anti-depresie. Alimente care stimulează producția naturală de serotonină
Efectele dramatice ale expulzării lui Novak Djokovic asupra turneului de la Australian Open!
Reacţia lui Djokovic după ce a aflat că va fi expulzat din Australia: „Sunt extrem...
DUSTER-UL care lasă pe toată lumea cu gura căscată!
BANCUL ZILEI | Bărbat sedus în lift de o tipă voluptoasă: “Fă-mă să mă simt...
George Simion a luat cu asalt primăria din Timișoara: „Fritz, parașutat din Germania, ocupă ilegal...
BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit din cauza Anei Baniciu?! Când s-a întâmplat și...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
CONDAMNĂRI în DOSARUL bărbatului OMORÂT şi BĂGAT în PORTBAGAJ!
Ţara devenită paradis pentru pensionare. O „mamaie” a avut 15 iubiţi tineri în 7 ani:...
Anunț ȘOC: Cine i-a ucis, de fapt, pe cei doi studenți de la Iași? Răsturnare...
VOR AVEA INTERZIS: Bomba serii pentru cei care au carduri bancare! Lovitură totală pentru milioane...
Breaking News! Apelul 112 al polițistului care a lovit două fetițe
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...